USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кабмін ввів додаткові обмеження у карантинних зонах та скоротив дію «жовтих» COVID-сертифікатів

24 Листопада 2021 13:51
Кабінет міністрів запровадив нові обмеження у карантинних зонах. Тепер у «жовтій» зоні всі відвідувачі та персонал громадських закладів повинні бути вакциновані принаймні однією дозою, або мати сертифікат про одужання або негативний тест.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні уряду 24 листопада, пише Бабель.

Також уряд вирішив скоротити термін дії «жовтих» COVID-сертифікатів про вакцинацію однією дозою — з 120 днів до 30 днів.

«Змінено термін дії «жовтого» COVID-сертифікату, який підтверджував проведення як мінімум одного щеплення. Він становитиме 30 днів, раніше він був дійсним 120 днів», — зазначив міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко.

Окремо уряд прагне і посилити правила перевірки таких сертифікатів. Їх повинні перевіряти не лише візуально, але і сканувати QR-код. За неналежну перевірку COVID-сертифікатів планують передбачити штрафи від 34 до 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступниця голови Волинської ОДА Людмила Тимощук розповіла, що про скорочення терміну дії «жовтого» COVID-сертифікату стало відомо 22 листопада під час відеоселекторної наради із МОЗ.

«Станом на сьогодні на Волині є велика кількість людей із «жовтим» COVID-сертифікатом. І вони вважають, що можуть ним користуватися на постійній основі. Ні. Навіть якщо ми перейдемо до «помаранчевої» чи «жовтої» зони, з 1 грудня 2021 року «жовтий» сертифікат діятиме лише місяць. Тобто, з 1 грудня, якщо у вас введена одна доза вакцини, «жовтий» сертифікат буде дієвим протягом місяця. Далі – ні. Так само, як і тест-ПЛР діє 72 години. Згодом цю інформацію розмістять на офіційному сайті МОЗ», – проінформувала посадовиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus