USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Каховську ГЕС повністю зруйновано, відновити її неможливо, – «Укргідроенерго»

6 Червня 2023 09:49
Каховську гідроелектростанцію повністю зруйновано через підрив машинної зали зсередини, станція відновленню не підлягає.

Про це «Укргідроенерго» повідомило 6 червня, передає Бабель.

За попереднім прогнозом, очікують спрацювання водосховища впродовж наступних чотирьох днів.

Станом на 9:00 6 червня рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, розпочалася евакуація населення з потенційних районів затоплення. «Укргідроенерго» наразі продовжує аналізувати ситуацію, працює над уточненням масштабів руйнування, швидкості та обсягів води.

Нагадаємо, вранці 6 червня росіяни підірвали греблю Каховської ГЕС у Херсонській області, за п'ять годин вода досягне критичного рівня, розпочалась евакуація мешканців із небезпечних районів. Через підрив дамби Каховської ГЕС під загрозою опинилася Запорізька атомна електростанція, також можливе позбавлення питної води людей на півдні Херсонщини й у Криму та знищення частини населених пунктів і біосфери.
На правому березі Дніпра у критичній зоні підтоплення опинилися 16 тисяч людей, у регіоні оголосили евакуацію.

Через підрив дамби можуть бути негативні наслідки для Запорізької атомної електростанції, проте ситуація контрольована. Рівень води в Каховському водосховищі стрімко знижується, а вода з нього необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки ЗАЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus