USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кандидати в мери можуть йти на вибори «втемну», - політологи

26 Вересня 2010 16:10
Через чотири роки виборець не зможе пред’явити переможцю виборів претензій щодо виконання ним обіцянок, адже оновлене законодавство дозволило не писати потенційним міським головам програму дій.
Така норма закону була присутня у попередній редакції закону про вибори міський голі, голів селищних та сільських рад. Проте у новій редакції зникла. Натомість законодавець зобов’язав ЦВК забезпечити на дільницях передвиборчу агітацію, - прокоментував 24 вересня політолог Михайло Шелеп під час ефіру інтернет-телебачення на «ВН».
Таким чином, право писати чи ні програму залишається за політиками. Обов’язок викласти свої наміри дозволяв виборцю розібратися в конкретних запланованих діях майбутнього мера та через чотири пред’явити йому претензій – виконав він чи ні програму.
Втім, як коментує політолог Олександр Новосад, на попередніх виборах лише деякі кандидатури писати конкретну програму дій в місті.
«Деякі кандидати старалися, писали хорошу відповідальну програму, деякі писали загальний перелік, дехто переписував все повністю з програми всеукраїнської, бо якраз йшли вибори до Верховної ради і дехто її скорочував, навіть до одного абзацу»,– коментує Новосад.
«Програми стануть інструментом для навчання політиків певної політичної культури тоді, коли її почнуть не тільки читати, а згадувати що ж по ній говорилося. Якщо виборці, які голосували за певну програму прибережуть її десь у шухляді, а потім звірять – що той кандидат зробив з обіцяного?.. Виборці зараз не питають, тому кандидати ставляться до програми, як до листочка, яким можна знехтувати», - підтверджує Шелеп.
Саме тому на думку політологів вибори стали не обранням варіанту розвитку міста чи села, а «звелися до вибору емоцій», тобто базуються на симпатіях до конкретної особистості, її вмінні подобатися та переконувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
за Показати IP 27 Вересня 2010 12:01
Мером буде Грицюк від юлькіної партії. Інакше навалу яничар не зупинити в Луцьку
вого КРОК Показати IP 27 Вересня 2010 12:55
"Мером буде Грицюк..."- уточніть будь-ласка,в якому місті він буде мером й коли?
теж за до вого КРОК Показати IP 27 Вересня 2010 17:43
Уточняю: Грицюка оберуть мером міста Луцька 31 жовтня самі лучани.
Згогадливий Показати IP 27 Вересня 2010 13:26
мером Жидичина!
Олена Показати IP 27 Вересня 2010 14:32
Дарма ви над Грицюком насміхаєтесь. Гітлера теж спочатку всерйоз не сприймали )))
Ярослав Показати IP 27 Вересня 2010 14:51
А я думаю, що народ вже побачив реальні зміни, які зробила і робить нинішня влада. Тому підтримувати її навряд чи буде. На фоні теперішньої ситуації Романюк знаходиться в невигідному положенні, не та сила не в той час. Ще й той конфлікт з зерном незрозумілий. Бондар завоював собі репутацію, скажемо так, не дуже гарну. Всі знають його як "і вашим, і нашим". Про Голєву, Козюру, Чижика навіть згадувати не варто, бо, ну не пройдуть вони, принаймні цього року. Шиба мав шанс довести, що гідний бути градоначальником, але довів протилежне. Грицюк поки що знаходиться у найвигіднішому становищі. Думаю, що в нього на сьогодні найбільш сприятливе становище для того, щоб виграти ці вибори.
а я не вірю Показати IP 27 Вересня 2010 16:32
А я не вірю Грицюку!Теж мені Гітлер : не статурою,не віком ,не відношенням до справи.Я все-таки чекаю на альтернативного кандидата,який вже сказав,що йде на вибори!
Інтелігент до а я не вірю Показати IP 27 Вересня 2010 17:39
Це ви на баригу-Токарського натякаєте? Який (тоже мені рішала блін) не зміг нормально розрулити проблему з іншими мєлкіми баригами і шуму наробив на ціле місто? Ну-ну.
Я Показати IP 27 Вересня 2010 19:06
Грицюк краще!
волинянин Показати IP 27 Вересня 2010 20:08
Грицюк - голова колгоспу. А Луцк в нас - це не колгосп. І мером буде Романюк
позафракційний депутат ДМ Показати IP 27 Вересня 2010 21:15
Грицюк - мер села Затурці, а Мамосюк - його секретарка. По хвігурі - під стать одне одному!!!
))) Показати IP 27 Вересня 2010 22:53
ужас кошмарний (((
лучанин Показати IP 21 Жовтня 2010 23:18
Я-за Романюка і Грицюк на мою думку не погано,статура тут ні до чого,аби людиною був.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus