USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Кандидати-клони знову атакують: Мін'юст хоче змінити виборчі бюлетені

25 Вересня 2020 21:17
Традиційно під час виборчих кампаній учасники перегонів змінюють свої імена та прізвища на ті, які мають політичні лідери. Цей рік є не виключенням – зокрема, подібне трапилося в Одесі. У Мін’юсті кажуть, що юридичних підстав відмовити таким заявникам немає. Однак, у відомстві хочуть запропонувати певні зміни до Виборчого кодексу, пише 24 канал.

Атака клонів по-одеськи

24 вересня до комісії подали документи ще один Геннадій Труханов, кілька Філімонових і навіть один Зеленський. Про це пише місцеве видання Думская.

Таке явище в українській політиці називають «атакою клонів», і в Одесі таке вже трапляється не вперше. Зокрема, під час минулих парламентських виборів в округах Одеської області балотувалися троє Баранських, два Танцюри, кілька Гончаренків і Климових, несправжній Зеленський та інші псевдослуги народу.

Що відомо про кандидатів у мери Одеси

В Одесі вже зареєстрували сімох кандидатів на посаду міського голови. Троє є представниками партій, а четверо – самовисуванці:

Олег Філімонов («Слуга народу»);

Моріс Ібрагім (самовисування);

Михайло Кузаконь (самовисування);

Геннадій Труханов (чинний мер "Довіряй ділам");

Сергій Калинчук («ЗА Майбутнє»);

Станіслав Домбровський (самовисування);

Юрій Печерський (самовисування).

Як на це відреагувало Міністерство юстиції

Міністр юстиції Денис Малюська підкреслив, що перед дедлайном на реєстрацію кандидатів з’явилася велика кількість охочих змінити інформацію про себе.

За словами посадовця, юридичних підстав для відмови таким заявникам немає. Крім того, відповідна зміна буде відображеною у офіційній передвиборчій автобіографії кандидата.

"Але це особливо не робить таку маніпулятивну передвиборну технологію менш ефективною. Тому запропонуємо парламенту внести зміни до Виборчого кодексу, щоб відображати нещодавню зміну прізвища та ім’я безпосередньо у бюлетені, аби виборців не вводили в оману", – наголосив Малюська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus