USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Капремонт із заміною комунікацій, нові пішохідні доріжки і тротуари – у Луцьку розширюють ремонтні роботи

13 Серпня 2019 20:36
Луцьк продовжує змінюватись і ставати комфортнішим для лучан – в багатьох районах міста тривають ремонтні роботи, здійснюють капремонти дворів, лагодять дорожнє та асфальтове покриття. На кількох об′єктах сьогодні перевірили якість виконання робіт. Участь у робочій поїздці взяли перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, заступник директора Департаменту житлово-комунального господарства Микола Осіюк, депутат Луцької міської ради Юрій Безпятко.

Спочатку оглянули роботи на одному із найважливіших перехресть у Луцьку – вулиць Ківерцівська-Карпенка-Карого. Раніше це перехрестя перебувало в критичному стані, а сьогодні тут вже виклали нижній шар асфальту після заміни всіх внутрішніх мереж і комунікацій.

«Днями дорогу відкриють для проїзду, щоб перевірити нижній шар асфальту на відсутність можливих просадок, – розповів Григорій Недопад. – Близько місяця автомобілі їздитимуть асфальтною основою, таким чином тестуючи її, адже на цьому перехресті дуже важливо дотриматись усіх технологічних нюансів – після заміни комунікацій грунт може просідати і підрядник усуне такі випадки. Далі буде викладено середній та верхній шари асфальту. Процес займе чимало часу, зате результат матиме найвищу якість, щоб цей відрізок дороги більше не турбував лучан і надійно слугував упродовж багатьох років».
Завершується ремонт мережі пішохідних доріжок біля будинків №3, 5 на вул. Арцеулова, а також тротуарів на вулиці Гулака-Артемовського. Тепер пішохідна зона поруч із пологовим будинком – зручна і облаштована, викладена сучасною бруківкою, а лучани схвально відгукуються про її якість. Також відремонтовано пішохідні доріжки біля Волинського обласного перинатального центру та на території Волинської обласної дитячої лікарні на пр. Відродження. Поруч із лікарнею обладнали також зупинку громадського транспорту і спуски біля пішохідного переходу.

На вул. Рівненській здійснено ремонт зупинки громадського транспорту та пішохідної зони поруч.
«Ця зупинка першою зустрічає гостей нашого міста, тому вирішили облаштувати її, хоча територія належить до сусідніх ОТГ, – зауважив Ігор Поліщук. – Раніше зупинка виглядала жахливо, тому вирішили змінити цю ситуацію, аби при в′їзді до Луцька територія зупинки мала охайний і доглянутий вигляд».
Усі відремонтовані пішохідні зони викладено бруківкою, обладнано сенсорною плиткою для зручності людей з вадами зору, а також зручними спусками для візочків і людей з інвалідністю.
Задоволені лучани і ремонтом історичної вулиці Пушкіна в центрі Луцька. Тут збережено так звану історичну плитку Трилінського, яку під час ремонту не просто переклали, а очистили кожну шашку від багаторічних нашарувань та забезпечили максимальне ущільнення при викладанні. Таким чином дорога вийшла рівною та якісною, а пішохідні зони облаштували бруківкою «мультиколор», яка гармонійно поєднується із історичною плиткою Трилінського. Також на вулиці облаштували відгороджену зону для смітників.
«Сьогодні оглянули багато об’єктів поточних і капітальних ремонтів, – розповів Григорій Недопад. – Дуже важливим для міста є саме ремонт перехрестя по вул. Ківерцівській. Також нові пішохідні доріжки в багатьох районах міста забезпечать комфорт для пішоходів і поліпшать загальний вигляд вулиць. Під час ремонту вулиці Пушкіна врахували усі побажання місцевих мешканців, а саме зберегли всі зелені насадження, облаштували якісне водовідведення і спеціальні нахили, які повністю відводять дощову воду».
«Ківерцівське перехрестя в минулому було найгіршим у Луцьку, мало велику ямковість і просідання. А сьогодні тут повністю прокладено водопостачання, зливову каналізаційну мережу, завершено земляні роботи і викладено нижній шар асфальту, – зауважив Ігор Поліщук. – Також уздовж відремонтованої ділянки вулиці буде облаштовано тротуар. Активно працюємо по облаштуванню пішохідних доріжок відповідно до звернень лучан. Приємно відзначити, що мешканці багатьох районів щиро радіють ремонту і дуже бережно ставляться до результату, допомагають і облаштовують свої дворові території, фарбують дитячі майданчики і доглядають за зеленими зонами».

«Сьогодні у місті виконується велика кількість ремонтних робіт, можна із впевненістю сказати, що існуючи можливості використовуються на повну із максимальним ефектом для міста і лучан», – переконаний Юрій Безпятко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 13 Серпня 2019 21:40
Де велодоріжка!?!?Чому в Білорусії,Польщі...є навіть двохсторонні,а в нас пишаються спуском для візочків?Ми не розвинуті,чи відсталі від розвитку?Робити дорогу і не зробити велодоріжки,хочаб метр,велосипеди продають пачками,люди купують і їздять доріжках,які по 50 метрів і пропадають,розчиняються,з'являються знов в несподіваному місці,аби рахувались що є.Але чому я дивуюсь,продають цигарки,а палити заборонено,наче такі ж люди як і в Європі,але щось пішло не так
Д Показати IP 13 Серпня 2019 22:10
Ще будь ласка на Арцеулова 9 ставте обмежувачі руху, бо жителі новобудов їзляь як на формулі 1, не розуміючи, що в дворах гуляють діти
Пішохід Показати IP 13 Серпня 2019 22:42
То буде бруківка по Ківерцівській чи по тому болоту, яку "наремонтували" ходити?
Ігор до Пішохід Показати IP 13 Серпня 2019 23:52
Буде
Олег Лучанин Показати IP 14 Серпня 2019 09:17
Перед гуртожитком по вул.Ковельській, буд. 3 жахливий тротуар, Величезні ями на пів колеса, а це ж центр міста, історичний центр старого міста, Багато туристів залишають тут свої авто перед екскурсією до ЗАМКУ ЛЮБАРТА, Тротуар на зупинці Братський міст відремонтовано, тротуар перед Скіфом відремонтовано, а за ці 30 метрів руйнації просто СОРОМНО!!!
Лучанин Показати IP 14 Серпня 2019 17:16
А на Кравчука напроти Варшавки скільки копати будете? Року не пройшло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus