USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Картка лучанина дозволить економити на проїзді в громадському транспорті

2 Квітня 2018 17:17
Електронна карта лучанина принесе користь не лише пільговикам, вона матиме ряд переваг для кожного мешканця обласного центру, зокрема, дозволить економити на проїзді в громадському транспорті.

Про особливості нової карткової системи розповів перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

Безоплатний проїзд для пільгових категорій, економія на послугах пасажирського транспорту для усіх власників карти, доступ до послуг Центру надання адміністративних послуг, індивідуальний розрахунок за комунальні послуги, знижки в аптеках і громадських закладах та ще чимало можливостей – усе це стане доступним в найближчій перспективі завдячуючи картці лучанина. Однак скористатися карткою зможуть виключно жителі міста Луцька.

Про переваги нової карткової системи йшлося під час наради за участю керівників виконавчих органів Луцької міської ради і представників «Ощадбанку». Учасники засідання обговорили ключові аспекти введення картки в дію. Перший заступник міського голови Григорій Недопад доручив керівникам відповідних структур підготувати свої пропозиції по реалізації масштабного проекту, аби в найшвидші терміни ввести картку лучанина в дію, протестувати її на практиці, першою чергою, в сфері громадського транспорту і Центрі надання адміністративних послуг.

Що таке картка лучанина

«Картка лучанина – це багатофункціональна картка банківського формату, яка буде створена виключно для лучан, – розповів Григорій Вікторович. – Її першими користувачами стануть усі, хто має право на безоплатний проїзд у громадському транспорті. З її допомогою пільговики будуть розраховуватися у транспорті, також стане можливим визначення об’єктивної кількості пільговиків у нашому місті. Відповідно жителі ближніх сіл і області будуть платити за проїзд повну вартість. Це дозволить істотно зменшивши навантаження на бюджет міста, адже зараз міська рада змушена виділяти величезні суми для покриття витрат підприємства електротранспорту на пільгові перевезення».

Як відомо, в Україні запроваджують нову систему монетизації пільг на проїзд. Ця новація означатиме, що за проїзд у транспорті платитимуть усі, але пільговики отримуватимуть на свої рахунки грошові компенсації, відповідно до середніх норм користування транспортом. Ці грошові компенсації зможуть надходити і безпосередньо на картку лучанина.

За допомогою картки лучанина кожен мешканець міста зможе економити на користуванні громадським транспортом, адже ціна за кожен проїзд у громадському транспорті для власників картки буде нижчою.

Як розповів Григорій Недопад, електронна картка стосуватиметься не лише проїзду, а й надання соціальних послуг. Так, згодом вона спростить доступ до послуг ЦНАП, забезпечить бонуси при користуванні аптечними мережами, соціальними та громадськими закладами. Планується її використання і в навчальних закладах міста, наприклад, аби контролювати, чи не заходять до школи й дитсадка сторонні особи. Загалом можливості картки необмежені й будуть постійно розширюватися.

Хто зможе отримати картку лучанина

Картка стане доступною для всіх жителів Луцька віком від 14 років. Планується, що для громадян пільгових категорій вона видаватиметься безкоштовно. Усі інші мешканці Луцька зможуть придбати картку за доступною ціною, орієнтовно близько 120-150 гривень. Але і ці витрати швидко окупляться, адже картка буде забезпечувати постійну економію на проїзді.

«Я доручив керівникам відповідних служб опрацювати всі нюанси по впровадженню карти, аби зробити її використання комфортним і легким для лучан. Картка лучанина стане унікальним інструментом для кожного жителя міста, відкриє додаткові можливості і забезпечить переваги серед інших мешканців України, - зазначив Григорій Недопад. - У процесі підготовки до впровадження карти ми будемо повідомляти громадськість, організуємо «круглі столи» й обговорення. Також розробимо доступний процес забезпечення картками усіх бажаючих. Зокрема, будуть створені виїзні групи для відкриття карток людям з обмеженими можливостями, для пенсіонерів та людей з інвалідністю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
скептик Показати IP 2 Квітня 2018 17:43
маразм. треба спочатку змінити законодавство.
Сувора реальність Показати IP 2 Квітня 2018 18:10
Задум вартий впровадження. Кияни користуються вже третій рік. Їм вигідно. Але вартість картки у Києві дійсно окупилася швидко, бо там і метро, і трамвай, і тролейбус, і автобус, а в Луцьку з комунального транспорту - тільки тролейбус. А от поділ на два табори громадян з міста і села створить соціальну напругу. В першу чергу, будемо свідками суперечок в тролейбусах .
Зоряк Шкорян до Сувора реальність Показати IP 2 Квітня 2018 18:25
Так. Жити стане цікавіше. Будемо спостерігати, знімати на відео і викладати в нет багато словесних, (а кому пощастить і кулачних) поєдинків між пасажирами. Чекаємо з нетерпінням
скептик до Сувора реальність Показати IP 2 Квітня 2018 18:36
для киян місцева влада разом з карткою киянина запровадила ДОДАТКОВІ пільги, які не передбачені законодавством, а у люцьку збираються незаконно позбавити існуючих пільг
Пільга Показати IP 2 Квітня 2018 18:37
Шановні. В нас закон про пільги є окремо для міських і сільських мешканців? Вони всі пенсіонери! Не вводьте людей в оману
К.лучанин до Пільга Показати IP 2 Квітня 2018 19:39
Очевидно , ПІЛЬГА не зрозуміла, що у нас пройшла ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЯ влади і діє місцеве самоврядування із певними правами. Читайте та цікавтесь більше змінами що вже відбулись в УКРАЇНІ. Крім того відбувається обєднання громад. Ви що , цього не знаєте? В Києві буде запроваджуватись картка киянина.
скептик до К.лучанин Показати IP 2 Квітня 2018 20:01
децентралізація не передбачає права місцевих органів влади порушувати законодавство України і обмежувати права громадян
Пільга до К.лучанин Показати IP 2 Квітня 2018 21:35
Очевидно, лучанин забув що основним законом є Конституція. А рішення міської ради аж ніяк не можуть суперечити іншим законам України. Вчіть матчасть, децентралізовані
сс до Пільга Показати IP 2 Квітня 2018 23:48
Чому ж? Всупереч закону у місті вже кілька років заборонений продаж алкоголю якоюсь фількіною грамотою.
сс до сс Показати IP 2 Квітня 2018 23:49
Після 22.00 малось на увазі.
К.лучанин до Пільга Показати IP 3 Квітня 2018 11:58
РЕПЛІКА: Згідно КОНСТИТУЦІЇ у нас лікування безоплатне, нвчання безоплатне. А тепер ,ідіть пролікуйтесь у лікарні ЛУЦЬКА безоплатно! Якщо не маєте коштів , то лікувати вас ніхто не буде ! В КОНСТИТУЦІЇ вказано багато ПОБАЖАНЬ не підтверджених ЗАКОНАМИ фінісово .Не показуйте свою відсталість.Це ви вчіть. Місцева влада має повноваження на вирішення цих питань!!!
Анонім до К.лучанин Показати IP 3 Квітня 2018 17:15
"А тепер ,ідіть пролікуйтесь у лікарні ЛУЦЬКА безоплатно! Якщо не маєте коштів , то лікувати вас ніхто не буде " НЕПРАВДА !!!!!!! лікувати будуть, але ліки мусите купити самі
Юля Показати IP 2 Квітня 2018 18:37
Мені до кінця не зрозуміло як скористатися пільговим проїздом. У мене дитина з інвалідністю і я їду з нею в транспорті безкоштовно, оскільки я супроводжуючий. І як це тепер буде враховуватись?
скептик до Юля Показати IP 2 Квітня 2018 23:41
інваліди першої та другої групи , діти з інвалідністю та один супроводжуючий інваліда першої групи та дитини з інвалідністю на сьогоднішній день мають право безкоштовного проїзду у пасажирському міському транспорті (крім таксі), а також на 50-відсоткову знижку вартості проїзду на внутрішніх лініях (маршрутах) повітряного, залізничного, річкового та автомобільного транспорту в період з 1 жовтня по 15 травня.
К.лучанин Показати IP 2 Квітня 2018 19:47
А мнеі не зрозуміло як буде проходити поступлення коштів на КАРТКУ ЛУЧАНИНА? Чи буде так, що цілий рік коштів не буде під різними причинами, тобто тратите свої, а потім на кінець року у грудні кинуть на картки? Як приміром було із субвенціями ЛПЕ на пільговий проїзд! В нашій країні все можливе, тому є НЕДОВІРА! От скажуть нема грошей і чекайте!
До Пільга Показати IP 2 Квітня 2018 19:49
Ніхто ж не заперечує, що пільги є в одних і в других. Але лучани отримають картку і будуть їздити безплатно, а зареєстровані в Струмівці, Зміїнці і т. п. - просто картки не отримають і, відповідно, змушені будуть платити. А є ще багато таких, що живуть в Луцьку, але без реєстрації - вони теж карток не отримають і будуть платити. То реакція на незговірливість по адмінтерреформі. Важелів є багато - школи, садочки...
Пільга до До Пільга Показати IP 2 Квітня 2018 21:46
Де мешканець села, який має статус пенсіонера, може використати свою пільгу на безкоштовний проїзд в міському транспорті? Змушені платити бо в нього немає якоїсь картки? Ви в своєму розумі? Закон один для всіх
123 Показати IP 2 Квітня 2018 23:37
Мені цікаво як такою карткою можна розрахуаатись у тролейбусі чи маршрутці? Чисто технічне питання - куди її там засунути?)
Лучанка Показати IP 20 Квітня 2018 09:50
А тепер спробую пояснити таким всім "розумникам", що незадоволені так званою "карткою лучанина". Люди, що зареєстровані у м. ЛУЦЬКУ платять податки у міській бюджет, а тим самим поповнюють його. Тому не дивно, що вони мають право на привілегії у вигляді картки. Якщо ж ви не місцевий, а користуєтесь благами та інфраструктурою міста, будь ласка платіть, тим паче що зараз всі платять скажем по 4 гривні, з карткою буде 3 гривні, думаю "не місцеві" не збідніють на ту 1 гривню, адже ціна та сама що і була раніше, а не їх заставляють платити більше. Картка буде досить доступною для всіх, а перелік пільг буде лише збільшуватись, люди будуть її купувати, буде попит, а значить більше структур схочуть приймати у цьому участь, адже по договору частина коштів з карток буде нараховуватись на департаменти що будуть надавати пільги. У мене все, надіюсь ваша думка на рахунок картки змінилась в кращу сторону.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus