USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Касетний скандал: чи притягнуть екс-охоронця Кучми до відповідальності

19 Вересня 2018 07:40
Шпигунську історію колишнього охоронця Кучми знову воскресили. Суд дозволив затримати Миколу Мельниченка і вже заарештував його нерухомість, автопарк і банківські рахунки.

Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.19:30.

Слідчі Генпрокуратури підозрюють екс-майора у державній зраді – шпигунстві, розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю, перевищенні службових повноважень і легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.

Йдеться про записи, які охоронець таємно здійснював у кабінеті тодішнього президента України Леоніда Кучми. Слідство в цій справі тривало від 2015 року. Саме тоді Мельниченко вкотре втік в Америку.

О п’ятій ранку він прокидається з дружиною в американському штаті Нью-Джерсі - від дзвінків з України. Про те, що хочуть затримати і вже заарештували його майно та автопарк, Микола Мельниченко, каже ТСН, дізнався від друзів.

"Вони забули перерахувати, що в мене ще є шкарпетки, кросівки, штани і білизна. Автомобілі, які перераховані, жодним чином мене не стосуються. Майно жодним чином мене не стосується. Брєд! Є єдиний будинок, який дістався від батька. Все!" - каже Мельниченко.

У мальовничому селі за 40 км від Києва знімальні групи ТСН бували декілька разів. Там тоді Мельниченко жив зі своєю дружиною-журналісткою Наталією Розинською. Подружжя будувало великі плани на проживання тут. Не так сталося, як гадалося. Город поріс бур'яном, цегляний паркан тріскається. Сусіди кажуть, іноді приїздить старший брат Миколи Сергій. Цього літа була й дружина з адвокатом.

"Запитувала вона за цей участок, чи ніхто не питав, чи ніхто не купляє його. Приїхали та й поїхали".

Мельниченку належить ще одна ділянка - через дорогу від будинку. Відтепер і вона, і оселя - під арештом.

Окрім маєтку, під арештом тепер іще дві квартири, земельна ділянка й три автівки.

Відео 2012 року облетіло весь Інтернет. На одній з нині заарештованих машин - колишня телеведуча Наталія Розинська свариться із працівником ДАІ. Згодом вона закохується у скандального президентського охоронця. Пара одружується. Певний час живуть у Києві. Три роки тому тікають до Америки. ТСН жінка запевняє, що дві машини вони продали, а третю в них украли.

Саме через загадкові "плівки Мельниченка", які озвучили ще 18 років тому, Генпрокуратура і хоче нині затримати екс-майора. Йдеться про записи в кабінеті Леоніда Кучми. Касету журналістам тоді дав послухати соціаліст Олександр Мороз. Колишній президент нібито просив "розібратися" із незручним журналістом Георгієм Гонгадзе. Нині той магнітофон стоїть у кабінеті Мороза, на ньому він слухає пісні, слова до яких сам написав, та дивується, чому зараз, попри доведену справжність плівок, судити хочуть Мельниченка.

"Я не знаю, які є кошти в Мельниченка, але де є докази, що вони отримані злочинним шляхом? Якщо цих доказів немає, то це ясно, що це замовний процес, аби пригасити те, що потрібно відкрити – я маю на увазі справу Гонгадзе", - каже Мороз.

Сам Мельниченко за 18 років то тікав з України, то повертався. Під час приїзду напередодні парламентських виборів 2012-го одразу сів за ґрати. Його відпустили під заставу в 76 тисяч гривень. Нині повернутися до України екс-майор обіцяє:

"Тоді, коли потрібно буде приїхати. Мені потрібно буде".

В Америці колишній охоронець Кучми разом із дружиною, каже, стали успішними бізнесменами. Відкрили фірму, яка перевозить вантажі в усіх штатах. Генпрокуратура новий виток у справі обіцяє прокоментувати лише завтра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus