USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Казахського бізнесмена, який хоче допомагати Україні в реформах, звинувачують у відмиванні грошей

22 Вересня 2020 16:36
Казахський бізнесмен Маргулан Сейсембаєв, якого раніше голова Національного комітету реформ України Міхеіл Саакашвілі представив як свого партнера в діяльності Офісу простих рішень та результатів, зустрівся з президентом України Володимиром Зеленським та повідомив, що допомагатиме Україні з впровадженням і реалізацією реформ. Як виявилося, на батьківщині він перебуває у розшуку. Його звинувачують у відмиванні грошей.

Про це повідомляє Interfax-Україна.

«Зустрічався з президентом України – Володимиром Зеленським. Поговорили з ним і його командою близько години. Я презентував йому свою пропозицію щодо підвищення ефективності процесу впровадження реформ та законодавства. Йому все дуже сподобалося. Він сказав, що це настільки потрібно і важливо, що це їм потрібно ще «вчора». Попросив прискорити. Я пообіцяв приступити до роботи негайно. Тож найближчим часом приїхати до Казахстану не вийде. Відчуваю, що можу застрягти тут надовго. Робота велика, цікава і кропітка», – написав він у понеділок увечері на своїй сторінці у Facеbook, оприлюднивши фотографію із зустрічі із Зеленським за участю Саакашвілі.

Як повідомляють на телеграм-каналі ЗеРада, Сейсембаєва звинувачували прокуратури Ліхтенштейну і Швейцарії у відмиванні грошей. У Казахстані він перебуває у розшуку.

На Сейсембаєва було заведено кримінальну справу за відмивання грошей. Про цей факт з біографії мільйонера повідомила виконавчий директор «Центру протидії корупції» Дарина Каленюк. За її словами, після відкриття кримінальної справи Сейсембаєв втік до Москви, де отримав «гарантії безпеки», після чого зміг спокійно повернутися додому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 22 Вересня 2020 17:31
О, то якраз підходящий рехформатор для нашого Зімбабве...
Анонім Показати IP 22 Вересня 2020 17:37
Жесть, чувак находиться на родине в розыске. С 2011 судиться с Казахстаном! Его обвиняли прокуратуры Лихтенштейна и Швейцарии в отмывание денег‼️. Еще он написал, что не вернётся пока домой из-за задач, «нарезанных» Зелей. Для протокола: с 2018 он не был в Казахстане. Прятался в Москве, получив гарантии безопасности на «самом высоком уровне», как сам написал. Короче, Остап Бендер попал к президенту. Все, что нужно знать про работу лейтенанта Баканова

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus