USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Керівнику ПВК «Вагнер» Пригожину повідомили про підозру, – Генпрокурор

3 Лютого 2023 11:43
Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру керівнику приватної військової компанії «Вагнер» Євгену Пригожину.

Про це повідомив Генпрокурор Андрій Костін.

За даними слідства, Пригожин наділений повноваженнями щодо вербування, підготовки та управління підпорядкованих йому осіб для подальшого використання у бойових діях на території України.

«Керівник цієї ПВК безпосередньо відповідальний за тисячі воєнних злочинів. Він відкрито визнає свою роль у веденні війни проти України та з дозволу кремля вирішує кадрові питання, вербуючи десятки тисяч увʼязнених. Раніше засуджений за розбій, сьогодні він – герой росії. Злочинна «еліта» терористичного режиму», – написав Костін.

Він додав, що рядові найманці «Вагнера» також не зможуть уникнути відповідальності, зокрема ті, хто втік за кордон: у Євросоюзі вже допитані двоє таких бійців.

«Прокурори вже провели допити двох таких бійців, які перебувають в ЄС. Також триває перевірка щодо причетності до воєнних злочинів ще одного учасника ПВК, який перебуває у Норвегії. Відповідний запит на проведення слідчих дій незабаром буде відправлений до наших норвезьких колег.

Переконаний, разом із міжнародними партнерами ми забезпечимо всеосяжну відповідальність як для кожного злочинця, хто зі зброєю в руках прийшов на нашу землю, так і для їхніх покровителів, які роблять бізнес на крові», – додав Генпрокурор.

Нагадаємо, Пригожин, що був у минулому «особистим кухарем путіна», керує приватною військовою компанією «Вагнер» і є однією з ключових фігур у війні, що розв’язала росія проти України.

ПВК «Вагнер» - це збройне формування, яке фактично перебуває поза правовим полем, відкрито вербує найманців з числа засуджених прямо у виправних колоніях і зараз бере безпосередню участь в агресивній війні проти України. На багатьох відео, опублікованих в інтернеті, видно, як Пригожин особисто вербує засуджених іти воювати на українську землю.

20 січня цього року Міністерство фінансів США визнало ПВК «Вагнер» «транснаціональною злочинною організацією», що передбачає запровадження нових санкцій проти неї та її глобальних союзників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus