USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

США визнали ПВК «Вагнер» транснаціональною злочинною організацією

26 Січня 2023 22:28
Мінфін Сполучених Штатів заморозив усі активи ПВК «Вагнер», визнавши угруповання транснаціональною злочинною організацією.

Про це пише ТСН.

За словами міністерки фінансів США Джанет Єллен, нові санкції ще більше вдарять по спроможності російського диктатора Володимира Путіна підтримувати російську армію.

«Оскільки санкції та експортний контроль проти Росії, запроваджені міжнародною коаліцією, почали завдавати РФ неприємностей, Кремль відчайдушно шукає зброю та підтримку – зокрема через жорстоку групу «Вагнер» – для продовження своєї несправедливої війни проти України. Сьогоднішні розширені санкції проти ПВК «Вагнер», а також нові санкції щодо їхніх партнерів та інших компаній, що сприяють російському військовому комплексу, ще більше перешкоджатимуть здатності Путіна озброювати та оснащувати свою військову машину», – сказала Єллен.

Читати ще: США визнали ПВК «Вагнер» міжнародною злочинною організацією: що це означає

Відомство наголосило, що ПВК «Вагнер» несе відповідальність за напади, насильство, викрадення та примусове переміщення людей, напади на школи, лікарні, релігійні місця чи місця, де цивільні особи шукають притулку.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки заявили про роботу над нейтралізацією діяльності ПВК «Вагнер» по всьому світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus