USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Керівниця відділення пошти на Волині крала на роботі гроші та ковбаси

10 Березня 2024 09:38
У крадіжках правоохоронці звинувачують керівницю поштового відділення в Жидичині. Після інвентаризації в касі недорахувалися майже 200 тисяч гривень.

Жінка свою вину визнала частково, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

У 2019 році волинянка керувала поштовим відділенням у Жидичині. Люди платили за газ, але гроші газовикам пошта перераховувала невчасно. Коли провели перевірку, виявили недостачу коштів у касі, а також брак ковбас і сосисок. Загальна сума збитків – понад 190 тисяч гривень.

Справу розслідували кілька років. Жінка частково визнала вину. Мовляв, із каси взяла 40 тисяч гривень через тяжкі життєві обставини.

«У зв’язку зі збігом сімейних труднощів, які виразилися у смерті матері та хворобі сина, вона справді заволоділа коштами АТ «Укрпошта», а саме 01.11.2018 року – 20 000 гривень, у грудні 2018 року – 20 000 гривень. А також визнала розтрату в ковбасних виробах і продуктів харчування. Разом з тим у судовому засіданні зазначила, що недостача була ще до того, як вона почала працювати в. о. начальника відділення поштового зв’язку в Жидичині Волинської області АТ «Укрпошта», – вказано в матеріалах справи.

Обвинувачена має чотирьох дітей. Троє ще неповнолітні.

«Пояснювала, що брала кошти на операцію сину та похорон матері та брала ковбасні вироби. В подальшому намагалася погасити матеріальну шкоду», – зазначено в матеріалах справи.
Читати ще: На Волині продавчиня вкрала в магазині підприємиці, у якої працювала, 435 тис. грн

Жінка відшкодувала «Укрпошті» понад 33 тисячі гривень. У жовтні минулого року Ківерцівський суд засудив її до одного року ув’язнення, а от в апеляції жінку звільнили від кримінальної відповідальності, бо вже закінчилися строки давнини.

«Волинський апеляційний суд ухвалив: клопотання обвинуваченої про звільнення її від кримінальної відповідальності на підставі вимог статті 49 ККУ задовольнити. Вирок Ківерцівського районного суду скасувати. Звільнити від кримінальної відповідальності у зв’язку із закінченням строків давнини. Кримінальне провадження закрити. Цивільний позов АТ «Укрпошта» в особі Волинської дирекції про відшкодування матеріальної шкоди залишити без розгляду. Речові докази по справі (касові звіти з доданими видатковими та прибутковими первинними документами) залишити в матеріалах кримінального провадження», – оголосив суддя Апеляційного суду Волинської області Віталій Денісов.

Тодішня працівниця «Укрпошти» має сплатити судові витрати – майже 50 тисяч гривень за проведення експертиз.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
васько погуляйко Показати IP 10 Березня 2024 12:53
не довго думали й ришили: щуку в ричци утопить ришили!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus