USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На Волині манікюрниця винесла з будинку клієнтки золота на 315 тисяч

21 Квітня 2024 16:18
Три роки умовного покарання за крадіжку отримала 22-річна волинянка: вона регулярно обкрадала будинок клієнтки, якій робила манікюр, виносячи звідти ювелірні прикраси.

Про це стало відомо з вироку Маневицького районного суду.

У матеріалах справи вказано про п’ять епізодів крадіжок, які Інна К. вчинила з кінця серпня по 29 листопада минулого року. Волинянка таємно проникала в один і той же будинок, звідки виносила ювелірні вироби із золота. Під час останнього епізоду вона вкрала з будинку безпровідні навушники та портативну колонку за 600 гривень, а загальна сума краденого – 315 тисяч 349 гривень.

Інна К. визнала свою вину по усіх епізодах. Жінка розповіла суду, що вона з потерпілою знайома протягом тривалого часу, оскільки надавала їй послуги з манікюру, тому неодноразово перебувала у неї в будинку як гість. Їй було відомо, куди потерпіла кладе ключ від замка вхідних дверей.

Наприкінці серпня у обвинуваченої виникли значні матеріальні труднощі, і вона вирішила викрасти ювелірні вироби у потерпілої. Проникнувши у будинок, вона знайшла ювелірні прикраси та взяла ту кількість, яку вважала необхідною для вирішення своїх фінансових питань. Зі слів Інни К., протягом певного періоду вона повторювала крадіжки, продаючи золоті прикраси у ломбард. Під час останнього епізоду вкрала колонку та навушники.

Читати ще: На Волині продавчиня вкрала в магазині підприємиці, у якої працювала, 435 тис. грн

Обвинувачена наголошувала, що більше жодних крадіжок у своєму житті не вчиняла. Жінка визнала цивільний позов та попросила пробачення у потерпілої.

Окрім того, крадійка повідомила, що навчається у вищому навчальному закладі та бажає закінчити його. Наразі вона працює консультантом в кредитній установі ДП «Сучасні фінансові рішення» та отримує щомісячний дохід, з якого пообіцяла щомісячно віддавати частину коштів на погашення цивільного позову. Разом з тим сестра, яка є військовослужбовцем, погодилась щомісячно давати їй частину свого доходу, щоб вона погасила цивільний позов.

Потерпіла своєю чергою підтримала цивільний позов та повідомила суду, що Інна К. в усній формі пообіцяла їй протягом шести місяців повністю відшкодувати завдані збитки.

Врахувавши усі обставини справи, суд замінив реальне покарання на п’ять років для Інни К. трьома роками іспитового терміну. Окрім того, суд стягнув з крадійки на користь потерпілої усю матеріальну шкоду та 50 тисяч гривень моральної шкоди.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus