USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Їх не забули»: у Луцьку помолилися за загиблих під Іловайськом

29 Серпня 2018 23:01
У четверту річницю Іловайської трагедії десятки лучан зібралися у центрі міста, аби помолитися за загиблих героїв.

Заупокійна молитва відбулася 29 серпня біля пам’ятного фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за єдність України» на Театральному майдані.

Саме чотири роки тому у серпневі дні припав пік Іловайської трагедії, коли в результаті протистояння російським військам українські збройні підрозділи потрапили у вороже оточення. Президент РФ Володимир Путін запропонував проросійським бойовикам відкрити для українських військових гуманітарний коридор, яким би вони могли вийти з оточення. Насправді путінський «зелений коридор» став для наших військових справжньою дорогою смерті, адже тоді, згідно з офіційними даними, загинуло 366 українських воїнів, 429 отримали поранення, а ще 300 потрапили у полон.

Усім лучанам, які прийши вшанувати загиблих воїнів, у руки давали лампадки, а протоієрей Михайло Бучак закликав їх просто помолитися, аби хлопці, які загинули, відчули, що їх не забули, не забули те, як вони відстоювали Україну. «Я думаю, що не потрібно згадувати їх лише в роковини, а пам’ятати їх кожного дня».
Опісля молитви присутні з лампадок виклали слово Іловайськ.
Потому до слова запросили свідка та учасника тих кривавих подій Андрія Федуна, який зауважив, що для нього серпень, починаючи з 24 числа, є траурним. «Всі ми у 2014 році пішли захищати нашу землю від ворога, який і зараз є на сході. Хочу просто сказати, щоби ви не забували тих хлопців, які загинули, адже вони віддали свої життя за всіх нас, аби Волинь та Україна не знали, що таке війна. Дякую тим хлопцям, які пішли захищати нашу землю, та низький уклін тим, кого немає. Вони зверху все бачать», - зазначив колишній військовий.
Лучани вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання, ставши на коліна. Також учасників тих подій закликали підійти до пам’ятного фотостенду, аби вони згадали своїх побратимів. Насамкінець присутні оплесками та вигуками подякували воїнам, що ті захистили їх, та спільно з ними виконали Державний Гімн України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus