USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Хакери РФ створюють додатки-шпигуни під виглядом популярних програм

27 Липня 2019 12:22
Хакери з Росії завантажують в інтернет-магазини фейкові застосунки, які копіюють популярні програми і можуть шпигувати за власником смартфона.

Йдеться про мобільні версії програм для Android, які мають вигляд легальних програм Skype, Signal і PornHub. У фейкові версії вбудовують шкідливе розширення Monocle, що може зчитувати зображення з екрана смартфона в будь-який час, і передавати його в Росію, пише Голос Америки.

За словами інженерки Lookout Апурви Кумар, це звичний метод, який використовують розробники шкідливих програм. Вони «перепаковують» відомий додаток зі шкідливими функціями, щоб не викликати підозри користувачів.

За даними Lookout, основними групами ризику є мусульмани, люди, які проживають на території Кавказу, а також в країнах Центральної Азії, зокрема в Узбекистані. Втім, компанія наголошує: це не вичерпний список, і жертвами програмного забезпечення можуть стати й інші люди.

Як стверджує Lookout, розширення Monocle розробила компанія, що пов’язана із Головним розвідувальним управлінням Генштабу РФ (ГРУ). Вперше шкідливу програму зафіксували в 2016 році, втім вона активна і досі. На думку Lookout, розробники можуть працювати і над аналогічним застосунком для власників смартфонів Apple.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus