USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

Хамство та боргів на пів мільйона: науковці НААН висловили недовіру ексректору луцького вишу Петру Савчуку

2 Вересня 2023 18:31
Колишньому ректору Луцького НТУ Петру Савчуку, який нині очолює Волинську державну сільськогосподарську дослідну станцію Інституту сільського господарства, висловили недовіру і домагаються звільнення його з посади.

Про це Конкуренту розповіла заступниця директора з наукової роботи Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Оксана Михайлівна Пузняк.

За порушення трудового законодавства про працю та статуту наукової установи рішенням Вченої ради Волинської державної сільськогосподарської дослідної станції Інституту сільського господарства Карпатського регіону висловлено недовіру директору Петру Савчуку.

Як розповіла заступниця директора, конфлікт із Петром Савчуком триває давно. Причина – порушення керівником трудового законодавства, хамство стосовно працівників, борги по зарплаті. Тож людям увірвався терпець і вони написали заяви у профспілковий комітет.

«Пресує весь колектив. Людина некомпетентна в науці, в специфіці діяльності дослідницької станції», – зазначає Оксана Пузняк.

Через неадекватну поведінку Петра Савчука, додає заступниця, фахові спеціалісти ладні розраховуватися, внаслідок чого під загрозою закриття опиняються тематики – фундаментальні дослідження по селекції.

Окрім того, за весь час роботи Петро Савчук так і не налагодив зв’язок з директорами дослідних господарств, яких називає «злодіями».

«Іде завал станції. Не контактує з господарствами – це йде на шкоду дослідній станції. Зв’язок із базовими господарствами, в яких ми впроваджуємо роботу, не налагоджений», – зауважила Оксана Пузняк.

Зі слів заступниці директора, Вчена рада не планувала виносити на розгляд питання про недовіру Петру Савчуку, а навпаки – планувалося шукати шляхи порозуміння. Але директор перешкоджав діяльності Вченої ради, хотів зірвати засідання, тож один із директорів господарств і запропонував висловити недовіру.

Ще однією із причин наростання конфлікту стало те, що Петро Савчук на посаді директора створив майже пів мільйона боргів за півтора року. При тому, що до його керівництва не було заборгованості ні з виплати заробітної плати, ні зі сплати податків.

«Не заощаджує на витратах. І використовує зароблені на продажу продукції гроші не за призначенням», – додає Оксана Пузняк.

На думку науковиці, директор не розуміє функції дослідної станції, не допомагає її становленню, а заганяє станцію в прірву.

Також Оксана Пузняк розповіла, що Петро Савчук, обійнявши посаду, створив новий штучний відділ, куди на пів ставки взяв свою дружину на посаду заввіділом.

Як розповіла Оксана Пузняк, пів року тому у них була перевірка з Національної академії аграрних наук. Тоді Петру Савчуку вказали на недоліки, які він має усунути. Проте цього не сталося.

1 вересня в установі відбулися збори науковців. Працівники намагалися порозумітися з директором, але Петро Савчук і цього разу спробував зірвати збори. З 11 людей, враховуючи Савчука, дев’ятеро проголосували за ініціювання перед Національною академією аграрних наук відкликання директора з посади.

Тепер працівники готують пакет документів від профспілкової організації, управління охорони праці, результати голосувань, аби з понеділка направити їх на Академію, яка створить комісію, що розглядатиме це питання.

Ми терплячі науковці, але коли під загрозою наукова установа, коли розраховуються фахівці і буде невиконання наукових завдань – терпець уривається. Людина (Петро Савчук, – ред.) – некерована, на своїй планеті, має свої амбіції, свої принципи якісь, не чує людей, не намагається комунікувати з людьми", – додала Оксана Пузняк.

Редакція Конкурента намагалася дізнатися думку Петра Савчука з цього приводу, та він, на жаль, не відповідав на телефонні дзвінки. Проте журналісти все намагатимуться зв’язатися із директором установи, аби висвітлити його бачення ситуації, що склалася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Патрон Показати IP 2 Вересня 2023 18:43
Увесь колектив з директором на фронт, це корисно для наукового інтелекту
Дикий до Патрон Показати IP 2 Вересня 2023 23:36
А тебе на фронт?
Петро до Патрон Показати IP 2 Вересня 2023 23:58
Ти певно з фронту пишеш? Савчук гірше кацапів!
Петро до Петро Показати IP 3 Вересня 2023 09:10
Щодо "Савчук гірше кацапів". Будь обережніший у таких "характеристиках". Тим паче, заховавшись за псевдонімом. Впевнений, що ти ляпаєш такі речі не з окопа. І, очевидно, з власного безсилля.
санітар Показати IP 2 Вересня 2023 19:12
Просто дурень. Вкрай обмежена людина. Катастрофічно!!! Це знають всі і знали ще тоді, коли "готували" його на ректора. Такий у нас "підбір" кадрів. Жлоб. Коли такі добираються до посади, страждають люди. Простий в найгіршому розумінні цього слова. Наглядачем у в*язницю, чи в охорону на м*ясокомбінат або елеватор. І тільки в нічну зміну, щоб людей не тероризував. А далі - ні,ні.
ол Показати IP 2 Вересня 2023 19:44
розворушив корупційне кубло де один одного прикриває. чим вони там взагалі займаються - науковці паперові з шухляди в шухляду папери перекладають
Народна прокуратура до ол Показати IP 2 Вересня 2023 23:00
А, по-твоєму, науковці мають ліс валити чи асфальт укладати? Як кажуть кацапи: "нет ума - строй дома"
Аліна Показати IP 2 Вересня 2023 20:42
Науковці-агрономи зерно та картоплю вирощують, а не перекладають папери
Сергій Показати IP 2 Вересня 2023 21:20
Він кругом наробить,цей роботяга
Науковець Показати IP 2 Вересня 2023 21:26
Раніше тільки гроші державні по карманах розсовували, а Савчук палки в колеса почав вставляти, от в вся біда.
Мутний до Науковець Показати IP 2 Вересня 2023 22:24
Голій перестань сраку лизати. До тебе ще є питання де подів урожай на 10 млн грн.
Саня до Науковець Показати IP 3 Вересня 2023 07:49
Але самому було важко боротися з колективною корупцією, тому на допомогу прийшла дружина, на пів ставки. Сімейка науковців-супергероїв йде на допомогу - блокбастер можна знімати, правда їх вже втперли.
шоооо? до Науковець Показати IP 3 Вересня 2023 08:03
якби ви знали П.П. краще, то не казали б так.. скоріше, по карманам він сам почне собі розсовувати...
Боб Показати IP 2 Вересня 2023 22:14
Ахахаха, де Пєтя не був би, скрізь свою Люду прилаштує. Обидва абсолютно некомпетентні люди, як його ще ректором обирали...
Юрій Показати IP 2 Вересня 2023 22:55
Запитання в задачі : як керівник ВУЗУ, якого виперли в зв'язку з масою запитань до роботи знову обійняв керівну (ректорську) посаду? У нас в Україні ректорами народжуються, чи це, можливо, монархія?)))
Анонім Показати IP 2 Вересня 2023 23:27
Недолугий у всіх сенсах цього слова. Така ж його дружина. Самоствердження шляхом приниження підлеглих та колег - норма для цієї сім'ї. Шкода, що такі люди займають керівні посади в нашій країні.
Ірина Показати IP 2 Вересня 2023 23:57
Скільки ще таких канторок, які паразитують на бюджеті, можуть годувати платники податків?
Іван Показати IP 3 Вересня 2023 07:03
В Луцьку був ще один такий діяч - головний режисер драмтеатру Ластівка. За півроку поставив увесь творчий колектив на вуха. Вони однакові, схожі, як курячі яйця. Як сіамські близнюки. Такі генії народжуються один раз в двісті років, а тут - бац, і два відразу. І обидва приїжджі.
ЛНТУ Показати IP 3 Вересня 2023 08:00
після програшу виборів (він так і не зрозумів чому його поперли) в ЛНТУ - продовжує свої схеми... Час іде, а методи ті ж самі
Вердикт Показати IP 3 Вересня 2023 08:36
Чувак свідомо, впевнено, тупо і вперто ішов до логічного морального падіння ! Тепер хіба шо - учотчиком на плантацію помідорів у Заліщики !
Алльо, гараж ! Показати IP 3 Вересня 2023 12:11
З ним то якраз все було очікувано і стає на свої місця ! А ось ті, хто його пхав на такі посади, хто свічку тримав, хто благословляв, рекомендації давав, рішення про призначення приймав - чого язики в дупи позапихали ? Тепер вже зрозуміло, шо не того і не туди запхали - бо зкомпроментував усіх і балів ви собі на ньому не заробили ! Скажи хто твій дружбан - і я скажу хто ти ! Лучани зараз вголос назвуть фамілії і його партагейносе, і кришувальників, і блюдолизів, і тих кому в угоду, невміючи курити, папіроси не тим боком в Ковелі прикурював !
ол Показати IP 3 Вересня 2023 13:09
Оприлюдніть будь-ласка скільки коштів з бюджету держава щорічно витрачає на цих псевдо науковців та скільки нових сортів вони вивели за останні 30 років, які є районованими на волині. Це стара корумпована годівниця по розпилу державних коштів
Кушнерчук Інна Показати IP 3 Вересня 2023 16:06
Що Петро, що Людка це два жлоба, хапуги. Брали хабарі в своїх університетах і сюда свою культуру переносять. А скільки студентів працювало на городі, біля хати Савчуків?
Резюме Показати IP 4 Вересня 2023 18:10
Пєтя, бєрі шінель і дуй в Заліщики ! І то в кращому випадку !
адмін Показати IP 6 Вересня 2023 12:51
??????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus