USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Хаос на автострадах Франції: «жовті жилети» підпалили пункт пропуску на платній дорозі

18 Грудня 2018 21:51
У вівторок, 18 грудня, учасники руху «жовтих жилетів» влаштували транспортний колапс у Франції після того, як заблокували і підпалили пункт пропуск на платній автомагістралі A50.

Як повідомляє Reuters, найбільший у Франції оператор платних автострад Vinci Autoroutes заявив, що близько 40 об’єктів і кілька перехресть на автомагістралях були сильно пошкоджені в результаті акцій «жовтих жилетів», переважно на півдні Франції.

За даними Vinci, в ніч на вівторок протестувальники підпалили пункт пропуску Бандоль. У районі події шосе A50 було закрите в обох напрямках.

Оператор автострад попередив автомобілістів, щоб вони були максимально обережні під час наближення до пунктів пропуску та з’їздів через присутність пішоходів. В останні тижні кілька осіб загинули в ДТП в результаті блокування доріг учасниками руху «жовтих жилетів».

За даними Vinci, «жовті жилети» завдали шкоди дорожній інфраструктурі Франції на кілька десятків мільйонів євро, не рахуючи втраченого доходу, коли протестувальники дозволили тисячам автомобілістів безкоштовно виїхати на платні дороги. Vinci планує відправити рахунки автомобілістам, які проїхали повз кабіни збору плати і чиї номери були зафіксовані камерами спостереження.

Нагадаємо, у Франції з початку листопада тривають протести «жовтих жилетів». Наймасштабніші акції відбулись у Парижі 1 та 8 грудня. Зокрема, 8 грудня поліція застосувала сльозогінний газ та відтіснила щитами демонстрантів, відомих як «жовті жилети». Також вперше з 2005 року на вулиці Парижа вивели бронетранспортери. На вулицях міста з’явилися перші барикади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 18 Грудня 2018 23:14
дичь
Я Показати IP 19 Грудня 2018 04:36
онижедети........гигигигигиги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus