USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хай вам не знадобиться: як заклеїти вікна, щоб їх не розбило ударною хвилею

10 Березня 2022 08:11
Багато українських міст зараз знаходяться під обстрілами і авіаударами російської армії. Ударна хвиля від вибуху може розбити вікна в будинку. Уламки скла можуть поранити людей і тварин.

Дуже важливо заздалегідь підготувати житло до можливих вибухів. Для цього вікна можна проклеїти скотчем або тканиною – так вони стануть стійкішими до ударної хвилі.

Як заклеїти вікна скотчем

Заклейте вікна скотчем хрест-навхрест і по периметру вікна. Якщо вікна великі – додайте ще горизонтальні смуги. Згодом зняти клей від скотчу з вікон можна буде за допомогою гарячої води.

Як заклеїти вікна тканиною

Наріжте тканину смужками і приготуйте борошняний клейстер. Для цього пів склянки борошна потрібно розвести водою до консистенції рідкої сметани і влити окріп, помішуючи суміш ложкою. За допомогою клейстеру тканину поклеїти на вікна хрест-навхрест.

Як заклеїти вікна газетами

Газета не так добре захищає вікна, але якщо під рукою немає скотчу, то цей спосіб стане в нагоді. Газету потрібно змастити з одного боку вологим милом і поклеїти на вікна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 10 Березня 2022 08:43
Кажуть, що треба стрічка в стрічку, а не просто навхрест...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus