USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.89

Хочуть змусити дітей молитися в школах

11 Квітня 2012 09:50
Освітяни Луцька вирішили не підтримувати релігійну ініціативу депутатів Луцької міської ради: читати в навчальних закладах молитву «Отче наш». Кажуть, щоб уникнути загострення релігійної ситуації.
Про це йшлося 10 квітня під час обранців луцької громади з начальником управління освіти міськради Олегом Гребенюком.
З його слів, пропозицію обговорили на загальних зборах керівників освітніх установ міста. «Прийняте рішення поки утриматися від введення цієї процедури», - повідомив чиновник.
На його думку, вона могла б спровокувати неоднозначну реакцію в учнів та їх батьків. Мовляв, вони представляють різні релігійні конфесії: іудейську, мусульманську та інші.
«В нас є багато дітей, яку прибувають з регіонів, де дотримуються мусульманського віросповідання. Є і протестанти різних напрямків», - додав Гребенюк.
Тож для того, аби уникнути загострення релігійної ситуації в школах ініціативу депутатів не підтримали.
Водночас Гребенюк розповів, що нині уроки християнської етики проводяться у форматі факультативів. «Діти їх відвідують на добровільній основі. Конфліктних ситуацій наразі немає», - зауважив чиновник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
анонімус Показати IP 11 Квітня 2012 10:21
і правильно. немає чого втягувати дітей в секту. виростуть - самі приймуть рішення
Лю Показати IP 11 Квітня 2012 10:23
Хочуть змусити дітей молитися в школах - Освітяни Луцька вирішили не підтримувати релігійну ініціативу депутатів Луцької міської ради: читати в навчальних закладах молитву «Отче наш» Два речення суперечать одне одному.
Лучано Показати IP 11 Квітня 2012 10:47
Ну іудеїв в нас то багато. А де ж мусульмани? Якщо ж я їду в Єгипет чи турцію, то я ж не заставляю їх віру міняти.
))) до Лучано Показати IP 11 Квітня 2012 15:34
отходились с крестовыми походами, хватит уже.
Seva100 Показати IP 11 Квітня 2012 11:50
Шма Исраэль
Сторонній Показати IP 11 Квітня 2012 11:51
Молитва "ОТЧЕ НАШ" - є тією, яка об'єднує і православних, і римо- та греко-католиків, і більшість протестантів. Це могло б стати поштовхом навпаки до примирення різних релігійних течій. Що ж до мусульман, то християн за слово сказане про ІСУСА ХРИСТА в мусульманських країнах можуть вбити. Не потрібно робити те ж саме з ними в Україні, але й підлаштовуватися навіщо?
сторонньому до Сторонній Показати IP 11 Квітня 2012 18:04
Ви про що? На горі Єлеон є маленька восьмикутна каплиця Вознесіння Господнього – одна з християнських святинь. А вхід у її двір охороняє… мусульманин, якому кожен православний паломник повинен заплатити джизью (мито), як правило, це - один долар.
Серж Показати IP 11 Квітня 2012 14:21
Нав"язувати не треба. Депутати, що вирішили вже всі питання, що до релігії в школах добрались?
Віка Показати IP 11 Квітня 2012 15:13
Скільки депутатам можна дурницями займатися? Що, Конституцію не знають? Там ясно сказано, що церква віділена від держави, а школа від церкви. Це моє діло, коли і як буде молитися моя дитина. Показова релігійність і віра - дуже різні речі. А "примирення різних релігійних течій" швидше настане тоді, коли священники не будуть виставляти таксу за релігійні обряди, не будуть думати про "Лексуси", швейцарські годинники і про те,як загарбати державні споруди, а згадають заповіді Христові, в першу чергу - "люби ближнього свого, як самого себе".
))) Показати IP 11 Квітня 2012 15:33
дуракам закон не писан.
)( Показати IP 11 Квітня 2012 15:56
А я вважаю, що нікому та молитва не пошкодила б. Бо в школах раніше вчили дітей віри в комунізм, жовтенят, піонерів, комсомольців, партію, і хай під цими лозунгами, але все ж таки вчили моральних принципів, людяності, взаємодопомоги. А зараз нехай би того самого вчили за допомогою релігії і молитов, може діти стали б не такими жорстокими, цинічними та зухвалими.
для )( до )( Показати IP 12 Квітня 2012 00:28
Може і не пошкодила, але й не допомогла б. А моральним принципам не вчать, їх виховують, причому не в школі, а в сім'ї. А релігія - ну точно не для школи.
doc Показати IP 11 Квітня 2012 23:03
Нехай ГІМН України вивчать,а кому і коли молитись НАШІ діти самі визначаться.
Ага Показати IP 12 Квітня 2012 10:00
Всі такі гарно виховані в сім"ях на моральних принципах, а приходять в школу і звіріють, бере гору стадний інстинкт, скільки випадків було, що там однокласника чи однокласницю побили знімаючи це на мобільні телефони, там гуртом дитину затравили, що мусила в іншу школу перейти, а там і до самогубства довели, слава Богу в Луцьку таких випадків не було, а по Україні, на жаль, не поодинокі. Виховують чи вчать різниця не велика, але це повинно бути і в сім"ї, і в школі, і в суспільстві.
Delf Показати IP 12 Квітня 2012 12:38
І шо за дурні люди, протестувати, аби протестувати -"НАШІ діти", та ваші, хто ж проти, але от після завтра позбираєте кошики, натягнете на фейси святеницькі міни і галопом помчите всі до церков святити паски, то ви віруючі чи ні? а якщо віруючі, то як віруюча людина може стати в позу і видати: "Моя дитина, коли Я захочу тоді вона й буде молитись"? як взагалі віруючі люди можуцть бути проти молитви? то й що, що в школі, а чому б і ні? Одне фарисейство і показуха у вас, а не віра.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus