USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Хрещеному батьку контрабанди» Альперіну повідомили про підозру в організації корупційної схеми

28 Листопада 2019 14:29
Одеському бізнесмену Вадиму Альперіну повідомили про підозру в організації корупційної схеми, пов’язаної з розмитненням імпортованих в Україну товарів за заниженими цінами. За даними слідства, ця схема завдали понад 77,7 мільйона гривень збитків.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише Громадське.

Дії підозрюваного, яке слідство вважає організатором корупційного злочину, кваліфікували за ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 212, ч. 2 ст. 364 КК України («Зловживання владою або службовим становищем»).

Тепер вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Нагадаємо, 26 листопада Зеленський попросив допомогти знайти бізнесмена Альперіна, якого назвав «хрещеним батьком» контрабанди, й пообіцяв винагороду. За словами президента, він втік від правоохоронців під час спецоперації. Йдеться про спецоперацію «з виявлення корупціонерів навколо та безпосередньо на митниці», яку напередодні провело НАБУ і затримало сімох митників та ще трьох осіб.

Тоді правоохоронці повідомили про підозру колишньому очільнику та п’ятьом службовцям однієї з регіональних митниць, колишній посадовиці Державної фіскальної служби України, а також трьом представникам комерційних компаній, залученим до реалізації зазначеної корупційної схеми. Їх підозрюють у вчиненні злочинів, пов’язаних із махінаціями із розмитненням товарів, імпортованих в Україну, які завдали інтересам держави понад 77,7 млн грн збитків.

На сьогодні вже 11 людям повідомили про підозру у вчиненні вказаного злочину, який викрили у межах розслідування махінацій із розмитненням товарів за участі посадовців ДФС та митниці, збитки від яких можуть сягати близько 500 млн гривень.

24 листопада 2017-го стало відомо, що детективові НАБУ запропонували хабар у 800 тисяч доларів. Згодом генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що цей хабар запропонував одеський бізнесмен Вадим Альперін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВАс Показати IP 28 Листопада 2019 15:55
В Луцьку біля Сізо побили двох кримінальників

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus