USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хурсенко, танці та нагородження: у луцькому «політесі» – фестиваль науки. Фото

17 Травня 2018 16:14
Виступ учасниці «Голосу країни», танці та співи студентів, а також нагородження найкращих науковців – саме так пройшов фестиваль науки у Луцькому національному технічному університеті.

Урочистості з нагоди відзначення ХІІ Всеукраїнського фестивалю науки відбулися 17 травня.

Так, у Луцькому національному технічному університеті з 425 штатних науково-педагогічних працівників працює 30 докторів наук, 339 кандидатів наук – це люди, які творять науку. В минулому році в університеті було захищено 9 кандидатських дисертацій, в цьому році уже є 3 захисти дисертацій на здобуття ступеня доктора наук.
У вітальному слові ректор Луцького НТУ Петро Савчук розповів, що хтось придумав колесо, хтось придумав Iphone і безумовно це зробили ті люди, які генерували ідею, але інша частина людей їх втілювала, так ось науковці, зі слів ректора, - це ті, хто втілюють. Він відзначив, що статус національного зобов’язує університет бути на передових позиціях науки в регіоні, зокрема ЛНТУ може похвалитися хорошими результатами у науковій царині. Петро Савчук привітав усіх зі святом, побажавши, щоб в перспективі університет став дослідницьким.
Опісля виступу ректора учасниця «Голосу країни» Марія Хурсенко подарувала глядачам декілька пісень, що стало своєрідною родзинкою фестивалю науки.
Своєю чергою заступниця голови Волинської ОДА Світлана Мишковець привітала усіх з потрійним святом, адже сьогодні відзначається Вознесіння Господнє, День вишиванки, а також на Волині святкується 100-річчя позашкільної освіти.

«Святкування фестивалю науки у цей прекрасний день – це теж певний знак, адже нашим життям керує наука, без якої ми на сьогоднішній день просто не можемо обійтися, адже вона полегшує наше життя», - зазначила Світлана Мишковець, виразивши сподівання, що потенціал вишу досягатиме найбільших вершин.
Також до привітань долучився виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

«Для мене велика честь вітати вас. Фестиваль науки – це можливість кожному з вас поставити перед собою питання: що я можу зробити у цьому житті, для чого я прийшов у цей заклад, що я можу досягти?. Кожен вас повинен ставити перед собою максимальні цілі, захмарну мету. Коли всі казатимуть, що ти дивак, то вам не потрібно це слухати. Ви можете змінити світ», - наголосив Григорій Пустовіт.
Варто зазначити, що впродовж дійства науковці не втомлювалися приймати нагороди та відзнаки, а студенти, своє чергою, подарували їм танці, пісні та вірші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus