USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Хворий» на коронавірус лучанин викликав швидку заради розваги, обматюкав лікарів й зачинився в хаті

4 Квітня 2020 18:28
Першими, хто реагує на виклики лучан, є лікарі швидкої. Однак не всі розуміють, що телефонувати на лінію «103» потрібно лише у випадку крайньої необхідності.

Станом на 3 квітня за допомогою до медиків швидкої звернулися 443 людини, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс». Лікарі здійснили 305 виїздів. 17 осіб скаржилися на ГРВІ і лише 5 пацієнтів госпіталізували.

Усі дзвінки на лінію «103» приймає диспетчер, який в режимі онлайн вирішує подальшу долю пацієнта. Потім до тих, кому вкрай необхідна допомога, виїздить мобільна бригада.

«Вони розпитують по скаргах. Якщо скаржаться на підвищену температуру, нежить – вони вже уточнюють, чи не було контакту з хворими з-за кордону, чи не було контактів з хворими на коронавірус. І якщо є така можливість, що контакт міг бути, бригада, яка виїжджає на виклик, одягає всі засоби захисту», – розповідає директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Володимир Шмаль.
Днями один лучанин вирішив розважитись та повідомив, що заражений коронавірусом. До нього на виклик одразу приїхала бригада медиків у повному екіпіруванні. Та чоловік на них відреагував агресивно й обізвав нецензурними словами. Тож лікарі викликали поліцію.

«Вийшовши до них, обклав матами, послав дуже далеко і закрився в своїй квартирі», – описує ситуацію Володимир Шмаль. – На цю адресу нами було викликано патрульну поліцію. Але вони здалека походили, сказали, що їм заборонили спілкуватися з такими і ніяких мір не прийняли».

Читати ще: Невидимий фронт: робочі будні швидкої допомоги на Волині

Проте Володимир Шмаль наполягає: така ситуація неприпустима. Медики спрямують звернення до правоохоронних органів, щоб вони все-таки притягнули цього чоловіка до відповідальності за хибний виклик.

Лікарі швидкої закликають волинян телефонувати на лінію «103» лише тоді, коли дійсно потрібна допомога медиків. Адже один виїзд бригади швидкої допомоги коштує тисячу гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Людина Показати IP 4 Квітня 2020 18:35
Ай маладец! Правильно!
свідомий Показати IP 4 Квітня 2020 18:53
О то поліція в нас, о то накази їм дають... Покращення... А витрати пального і нерви лікарів того "хворого" не можна примусити відшкодувати? Допоки з такими цацькаються - доти будуть зневажати і поліцію і законність в цій країні!!!
лучанка Показати IP 4 Квітня 2020 19:21
Хай покладуть гада в інфекційну, в одну палату з хворими на коронавірус. Можна тоді і не штрафувати.
Народна прокуратура Показати IP 4 Квітня 2020 19:30
Знов моя нова поліція! Красива і непідкупна! Це ж їм не селфі робити чи котів з дерев знімати. Ще захворіють і стануть не такі красиві.Хай цим займаються старі слідчі о оперативники. А взагалі завідомо неправдивий виклик екстренних служб - кримінально каране діяння, могли б почитати Кримінальний кодекс.
Лучанин до Народна прокуратура Показати IP 4 Квітня 2020 20:01
Ну слідчі оперативники там взагалі нічого не роблять
О! Показати IP 4 Квітня 2020 19:41
От і вимальовуються категорії яким допомогу можна буде надавати в останню чергу. Можливо завдяки їм можна буде врятувати більше старших людей.
лучанин Показати IP 4 Квітня 2020 19:46
Медики не простять!Однозначно! І дибіляка своє отримає по повній! Інші задумаються.
Таки так Показати IP 4 Квітня 2020 20:03
Закрутити саморіз в шпарину для ключа, і нехай сидить йолоп і своїй квартирі. Особливо, коли вона на 8 поверсі.....
Їван до Таки так Показати IP 6 Квітня 2020 14:05
Так ще й МЧС-ників викличе. Че й ті, чого доброго, під роздачу попадуть
адвокат Показати IP 4 Квітня 2020 20:18
лікарі відмовились робити тест на коронавірус от він і зірвався..І таких історій буде все більше і більше...Тести роблять лише обраним...
лучанка до адвокат Показати IP 4 Квітня 2020 23:41
А чим би тест на коронавірус йому допоміг? Судячи з поведінки, тести для нього мають проводити в Ліпінах.
Волиняка Показати IP 4 Квітня 2020 21:17
Дайте адресу йолопа
До лучанка Показати IP 5 Квітня 2020 10:43
Я не садист, але вперше згідний з Вами! Пшикнути гаду в морду газом і покласти в інфекційне на 21 день з ознаками почервоніння слизових, шкіри, сльозами як потенційно грипозного.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus