USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кіберполіція викрила розробника фейкової «Дії». Шукають тих, хто скачав додаток

27 Жовтня 2021 11:55
У Запорізькій області правоохоронці викрили 20-річного місцевого жителя, який розробив та збував фейкову версію застосунку «Дія».

Про це повідомляє пресслужба Запорізької обласної прокуратури.

За допомогою фейкової «Дії» користувачі створювали підроблені копії документів – паспорти, сертифікати вакцинації від COVID-19, водійські посвідчення.

В подальшому за грошову винагороду хлопець збував доступ до вищевказаного мобільного додатку через месенджер Telegram.

Під час проведення обшуків за місцем проживання громадянина виявлено та вилучено комп’ютерну техніку та банківські картки. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.
За інформацією Департаменту кіберполіції Національної поліції України, за дизайном фейковий застосунок був ідентичним із державним «Дія». У фейковій програмі, окрім створення подроблених документів, користувачі могли змінити свій вік, додати будь-яке фото.

«Свою розробку чоловік продавав у месенджері за 100 гривень, а у рекламі вказував, що завдяки застосунку неповнолітні можуть безперешкодно купляти алкоголь і цигарки», – йдеться у повідомленні.

Наразі правоохоронці проводять заходи для блокування усіх каналів розповсюдження фейкового додатка. Також встановлюються особи, які придбали додаток для надання правової кваліфікації їхнім діям.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до шести років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 27 Жовтня 2021 12:40
Цікаву статтю обрали. Як мінімум, не видно несанкціонованого втручання в роботу комп'ютерів і іншого.
Нео Показати IP 27 Жовтня 2021 12:50
В хлопця талант, треба запрошувати в кіберполіцію.
Читач Показати IP 29 Жовтня 2021 10:10
А як скачати цю фейкову Дію? Прото цікаво поюзати її

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus