USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Шахраю, який зробив фейкову «Дію», запропонували стажування у Мінцифри

28 Жовтня 2021 21:15
Шахраю, який створив фейкову програму «Дія», запропонували стажуватися у Міністерстві цифрової трансформації, але хакер все одно відповідатиме за підробку.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін у Facebook.

«Ми в МВС орієнтовані будувати сервіс, а не каральний орган. І от історія, як на мене, чудовий приклад.

Кіберполіція швидко знайшла хакера-самоучку, який нещодавно створив фейкову «Дію». Так само швидко ми познайомили його з міністром цифрової трансформації Михайлом Федоровим. Хлопцю запропонували спокутати свою провину і постажуватися в Міністерстві.

Але, перед Законом всі рівні, тому нести відповідальність по 358 статті за підробку все ж доведеться», йдеться в дописі.

«У людей сформувався образ, що хакери, зломщики та шахраї в інтернеті – це анархісти в масці Гая Фокса, які хочуть повалити якийсь світовий уряд і занурити світ у неконтрольований хаос.

Реальність зовсім інша. Переді мною сидів 21-річний хлопець. Трохи сором’язливий, але дуже розумний, начитаний. Вже встиг попрацювати арбітражником, вміє програмувати і сам збирає весь дизайн у Figma.

Тому ми вирішили дати йому шанс виправитись. Він попрацює в нас до суду над кількома соціально-значущими проектами, покаже себе. Одні з перших завдань – зробити багато різного дизайну соціальної реклами з кампаніями за вакцинацію та проти вживання молоддю алкоголю. Плануємо потім їх запускати. Призначимо у Мінцифрі куратора, який контролюватиме роботу. Спробуємо спрямувати його можливості у потрібне русло», – додав Михайло Федоров.

Нагадаємо, днями міністр цифрових трансформацій Михайло Федоров повідомив, що шахраї створили фейкову програму «Дія» для Android, де можна редагувати дані про вакцинацію, вік та іншу інформацію.

Кіберполіція викрила розробника фейкового застосунку цифрових послуг: програмне забезпечення, яке повністю копіювало дизайн державного застосунку «Дія», створив 21-річний чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 28 Жовтня 2021 21:31
Берія. Ні не чув.
Правильно Показати IP 28 Жовтня 2021 21:37
Нехай хлопець направить у правильне русло свої уміння! Врешті, він не свинопас (як більшість), а людина, котра має "нічогособі" навики!
Народна прокуратура до Правильно Показати IP 29 Жовтня 2021 09:25
У людини ще мають бути моральні орієнтири в житті, щоб ці навики використовувати для позитивних цілей, а не деструктивних. Він же ж чомусь обрав шлях шахрайства. Скажете, що не мав можливості працювати програмістом легально? Брехня! Але, зрештою, правильно було б звільнити розробників "Дії" і подати на них позов від імені держави про відшкодування збитків за недолугу роботу
Читачка Показати IP 29 Жовтня 2021 09:19
Мені цікаво, чи можна такій людині довіряти? довірити державні таємниці, якісь секретні дані? На мою думку, якщо людина гнила, то вона й буде такою.
Анонім до Читачка Показати IP 29 Жовтня 2021 09:34
При чому державні таємниці? В статті вказано які йому завдання доручили: "Одні з перших завдань – зробити багато різного дизайну соціальної реклами з кампаніями за вакцинацію та проти вживання молоддю алкоголю"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus