USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кінець блекаута: у Венесуелі заявили про відновлення електропостачання

14 Березня 2019 10:00
Робота електромереж у Венесуелі повністю відновлена і протягом кількох годин на всій території країни буде відновлено електропостачання.

Про це в ефірі державного телебачення заявив міністр зв’язку та інформації Венесуели Хорхе Родрігес, передає РБК.

За його словами, енергосистема відновлена на 100%, окрім тих невеликих регіонів, де безпосередньо сталися вибухи на електростанціях.

"Служба була відновлена у більш, ніж 70% з цих областей, але є все ще залишок, який, як ми сподіваємося, буде вирішено в найближчі кілька годин", - зазначив він.

Нагадаємо, у Венесуелі майже тиждень серйозні перебої з електропостачанням, пов'язані з саботажем на найбільшій гідроелектростанції. Криза сильно вдарила по низці регіонів. Тому у населення не вистачає питної води і їжі. У зв'язку з цим парламент Венесуели оголосив у країні надзвичайний стан.

Лідер опозиції Хуан Гуайдо закликав своїх прихильників до маршу на столицю країни Каракас. В останні місяці Венесуела переживає політичну кризу. 22 січня там почалися масові акції протесту незабаром після того, як Мадуро вступив на посаду глави держави на другий термін. На наступний день голова Національної асамблеї Гуайдо оголосив себе тимчасовим виконувачем обов'язків президента країни. Більшість членів ЄС, а також США, Канада, Австралія, багато країн Латинської Америки і Організація американських держав визнали Гуайдо тимчасовим президентом Венесуели, а контрольовану опозицією Національну асамблею - єдиним легітимним законодавчим органом країни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus