USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Венесуела відбила морську атаку найманців: 8 вбитих, двох взяли в полон

4 Травня 2020 09:14
У Латинській Америці, після тривалого затишшя, черговий гучний виток ескалації навколо ситуації в Венесуелі (нагадаємо, Трамп публічно обіцяв розчавити диктатуру президента Ніколаса Мадуро - Ред.). Офіційна влада країни заявила, що відбили морську атаку найманців на швидкісних катерах.

Про інцидент повідомляє агентство Reuters, пише Страна.

За даними силовиків, вісім найманців були вбиті при відбитті атаки, ще двоє взяті в полон. Глава соціалістичної партії Діоскадо Кабелло заявив, що на допиті нападники зізналися, що працювали на замовлення США і Колумбії, щоб повалити президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

США і Колумбія заперечують ці звинувачення.

При убитих знайшли документи Перу, великокаліберну зброю, супутникові телефони, форму і каски з прапорами США. Найманці мали висадитися поблизу портового міста Ла-Гуайра в 32 кілометрах від Каракаса, столиці Венесуели. Імовірно, в Ла-Гуайри їх очікував транспорт і важке озброєння.

Венесуела кілька років перебуває в глибокій економічній і політичній кризі. Чинна влада на чолі з президентом Мадуро змушені боротися з бідністю і протестами на вулицях.

Нагадаємо, що політична криза в Венесуелі триває з січня 2019 року, коли спікер парламенту Хуан Гуайдо, який представляє опозицію, оголосив себе тимчасовим президентом. Близько півсотні держав, серед яких і США, визнали його повноваження.

Разом з тим президент Венесуели Ніколас Мадуро користується підтримкою армії і силових структур. Його легітимність визнають, зокрема, Москва, Китай і Куба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пилип Показати IP 5 Травня 2020 19:30
Чи будуть введенi санкцii проти агресора ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus