USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кіпр ввів жорсткі обмеження для невакцинованих: скільки доведеться доплачувати туристам

2 Серпня 2021 19:41
Кіпр від початку серпня посилив карантинні правила для туристів. Для тих, хто повністю вакцинувався або видужав після коронавірусу, змін немає, а решта будуть змушені здавати експрес- або ПЛР-тест.

Нові правила опубліковані на сайті уряду Кіпру, передає ТСН.

Тести будуть робити після сьомого дня перебування на Кіпрі. Уточнюється, що ця процедура не скасовує ПЛР-тест, який потрібен для в’їзду на Кіпр.

Загалом тепер для відвідування місць масового скупчення людей потрібно пред’являти SafePass ( «безпечний пропуск»). Не потрібно показувати цей документ у таких місцях, наприклад, як пляж, екскурсії на свіжому повітрі, парки, мінімаркети, кіоски, аптеки (за умови, що в них менше 10 осіб із працівниками) тощо.

Якщо турист пройшов курс вакцинації, слід пред’явити «ковідний сертифікат» (англійською мовою). Ті, хто перехворіли на коронавірус протягом останніх 180 днів, показують довідку про одужання (англійською мовою).

Від контролю звільнені також діти до 12 років. Такі обмеження анонсовані до 31 серпня 2021 року.

Список лабораторій, де туристи зможуть зробити тести, можна знайти на сайті Cyprus Flight Pass. Експрестести на Кіпрі обійдуться орієнтовно від 28 до 35 євро.

Для кіпріотів обов’язковою теж буде вимога про SafePass під час відвідування лікарень, фестивалів та інших масових зібрань. Крім того, для невакцинованих громадян Кіпру тепер будуть діяти такі ж правила, як і для іноземців.

Для комфортної подорожі слід перевіряти актуальні правила в’їзду і відпочинку напередодні вильоту. До прикладу, в Україні запустили бот з інформацією для подорожей за кордон в умовах COVID-19. Для зручності в месенджері Telegram запрацював бот Corona.Travel.Bot, який оперативно повідомляє про зміни в правилах відвідування країн світу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus