USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Кіт Фронтик з синьо-жовтими очима: як малюнок семирічної лучанки став оберегом для військового

21 Січня 2023 10:04
Семирічна дівчинка з Луцька Уляна Могилевська намалювала котика із синьо-жовтими очима, навіть не здогадуючись, що точнісінько такого ж чотирилапого знайшов волинський військовий неподалік Куп’янська.

Про це пишуть на сайті Луцької районної ради.

Уляна – вихованка гуртка образотворчого мистецтва «Чарівна палітра» Центу позашкільної освіти Волинської обласної ради, який з перших днів війни спільно з волонтерами надсилає для військових на передову гуманітарну допомогу. Але, крім усього необхідного, до наших захисників їдуть також дитячі малюнки, які, як кажуть самі воїни, є для них оберегами.

Керівниця Центру Оксана Філіпчук розповіла, що, вчергове переглядаючи малюнки вихованців гуртків, натрапила на роботу Уляни Могилевської.

«Я одразу зрозуміла, кому треба передати намальованого кота із синьо-жовтими очима. У 14-й бригаді служить наш добрий товариш, мінометник Валерій Нагорний, який знайшов точнісінько такого котика на передовій», – розповіла вона.
Читати ще: «Подарувати тепло військовим»: луцькі студенти виготовляли окопні свічки та ляльки-мотанки. Фото

Поспілкуватися з дітьми та забрати малюнок-оберіг військовий приїхав до Центру сам.

«Я ношу дитячі малюнки практично в усіх кишенях, а тепер до них додасться ще один – із котом», – зауважив воїн.

Він розповів, що неподалік Куп'янська побачив білого кота із незвичними різнокольоровими очима та вирішив прихистити його у себе, а згодом знайшов йому родину. Відтепер кіт мешкає на Харківщині та носить горде ім'я Фронтик.
«Такі історії вкотре підтверджують, що Україна єдина, захід і схід країни – єдині. Малюнок дівчинки є символом цього, адже малюючи його у Луцьку, вона не здогадувалася, що такий кіт взагалі існує, і тим більше, що його прихистив волинський воїн в іншому кінці країни – на Харківщині», – сказав голова Луцької районної ради Олександр Омельчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus