USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ківерцівська районна рада: як обирали голову

18 Травня 2017 18:35
Сьогодні відбулась позачергова сесія Ківерцівської районної ради, під час якої обрали нового голову районного представницького органу.

Першочерговою причиною скликання сесії стало виділення коштів для купівлі чотирьох шкільних автобусів на умовах співфінансування. Під час засідання попередній голова, депутат Ківерцівської райради Григорій Недопад вніс пропозицію обрати нового очільника ради.

Про це повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

На посаду було запропоновано два кандидати – укропівця Василя Хмілевського та представника «Громадянської позиції» Олександра Кушніра.

Варто зауважити, що останнього кандидата висунула депутат райради від Радикальної партії Олега Ляшка Яна Церкевич, яка за інформацією політсили, також розглядалася як один із претендентів на крісло голови.
Кушніра також підтримували й представники провладної партії БПП «Солідарність». Депутат від президентської партії Юліан Таранчук у своєму виступі закликав проголосувати за Олександра Кушніра.

Натомість рішення голови Ківерцівського районного осередку радикалів Яни Церкевич дуже здивувало очільника фракції «Радикальна партія Олега Ляшка» у Волинській обласній раді, заступника голови обласного осередку радикалів Юрія Ройка.

«Першочергово я дізнався, що Яна планувала висувати свою кандидатуру на посаду голови Ківерцівської районної ради. Щодо цього питання вона не радилась із обласною організацією. Проте її рішення тісно співпрацювати із партією влади нас остаточно здивувало, адже бачення нашої політсили абсолютно не співпадає із баченням «Солідарності», я б навіть сказав, що воно категорично протилежне», – заявив Юрій Ройко.

Сама ж Яна Церкевич від коментаря відмовилась. Зауважимо, що під час перерви у сесійному засіданні вона постійно перебувала у кабінеті голови Ківерцівської райдержадміністрації Валерія Ткачука разом із представниками фракції БПП «Солідарність». Що там обговорювали, достеменно не відомо.

На засіданні позачергової сесії були присутні 33 із 34 депутатів. Голову райради обирали шляхом таємного голосування. За Олександра Кушніра віддали свої голоси 14 народних обранців, тоді як за Василя Хмілевського проголосували 19 депутатів.
Василь Хмілевський наголосив, що це буде перший його досвід у ролі чиновника, адже за професією він - лікар. Пан Василь впевнений, що робота голови райради йому до снаги, оскільки має амбітні плани для втілення.

«Зараз постає чимало питань, які необхідно вирішити. Зокрема, реорганізація в системі охорони здоров’я, створення госпітальних округів, освітянські питання, утворення об’єднаних територіальних громад. Докладу всіх зусиль, аби працювати не гірше, ніж попередній голова Григорій Недопад. Мене підтримує команда однодумців в обласній раді та народний депутат, який представляє наш округ у Верховній Раді, Ірина Констанкевич. Через 100 днів роботи обов’язково прозвітуюсь про зроблене», – розповів Василь Хмілевський.

Також він зазначив, що не планує жодних кадрових змін, оскільки вважає роботу райради налагодженою.

Григорій Недопад задоволений рішенням колег-депутатів, адже переконаний, що Василь Хмілевський досить компетентний, аби очолювати представницьку владу Ківерцівського району.

«Дуже важливо, що врешті був обраний новий голова, оскільки після призначення мене першим заступником Луцького міського голови, не мав змоги приділяти достатньо уваги Ківерцівському району. Пана Василя обов’язково буду підтримувати та давати поради, якщо він їх потребуватиме. В сесійній залі райради за цієї каденції не було політики і я сподіваюсь, що надалі так і залишиться. Депутати будуть працювати на благо громади району», – підкреслив Григорій Недопад.
На сесію підтримати однопартійця прийшли також депутати обласної ради від фракції «УКРОП» у Волиньоблраді Олександр Омельчук, Людмила Тимощук та Вячеслав Рубльов. Голова Волинського УКРОПу Вячеслав Рубльов зазначив, що обрання нового голови Ківерцівської районної ради не пройшли без втручання у них провладної партії БПП «Солідарність».

«Дуже прикро, що виконавча гілка влади надалі продовжує використовувати різні важелі впливу, аби здобути певні посади для своїх представників. Сьогодні також здійснювався тиск на депутатів, які працюють у сфері освіти та медицини, аби вони проголосували інакше, ніж думають. Результат голосування показав, що люди вже не ті, що були до Революції Гідності, їх не можна «ламати», – наголосив Вячеслав Рубльов. – Новий голова районної ради Василь Хмілевський буде продовжувати те, що започаткував Григорій Недопад і район буде й надалі отримувати підтримку Волинської обласної ради та її очільника Ігоря Палиці, народного депутата України від УКРОПу Ірини Констанкевич, залучатиме кошти з обласного та державного бюджетів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
чел Показати IP 19 Травня 2017 09:03
А Любашевська і тут на фото засвітилась

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus