USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Ківерцівську газету, яка публікувала замовні статті, вирішили ліквідувати

22 Грудня 2018 16:44
Під час засідання 30-ї сесії Ківерцівської районної ради депутати більшістю голосів підтримали рішення про припинення діяльності редакції газети «Вільним шляхом» в результаті ліквідаці, а також проголосували за звільнення з посади її головного редактора Василя Недільського.

Діяльність газети вже давно викликала чимало питань через збитковість та необхідність її постійного фінансування з бюджету Ківерцівської районної ради, а також через статті, достовірність яких викликала сумніви та зачіпала честь та гідність окремих осіб, що змусило їх позиватися до суду. Заявляючи про борги, збитковість та невеликий тираж – близько 700 примірників, були випадки, коли газета виходила тиражем по 4 тис. і навіть по 14 тис. примірників. За що фінансувалися такі тиражі та як це можливо в ситуації, коли газета заявляла про те, що перебуває на межі виживання, тепер розбиратимуться правоохоронні органи.

Під час обговорення питання депутати запитали у головного редактора, чому газета досі не роздержавлена відповідно до норм чинного законодавства. На це Василь Недільський відповів, що першою причиною цього стали «борги і великі судові нарахування у сумі більше 100 тис. грн».

"Три роки стояло питання постійного фінансування газети, – зазначив депутат Ківерцівської районної ради Ігор Мисковець. – Йдуть колосальні витрати на газету, яка себе не виправдовує. Гадаю, що треба припинити її діяльність".

"Нероздержавлена газета не має права виходити друком з 1 січня 2019 року, – сказав Василь Недільський. – Але є примітка, що газета, яка досі не роздержавлена, але бажає це зробити, має звернутися в обласне управління юстиції і там проходити процедури, поки не відбудеться роздержавлення газети.

Присутній на сесії депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук звернувся до головного редактора газети із вимогою публічних вибачень за наклепи, які ображають його честь і гідність, опубліковані в статті газети «Вільним шляхом». Саме випуск газети із скандальною статтею вийшов тиражем близько 14 тис. примірників. Олександр Омельчук назвав цю статтю замовною, повідомив, що готує позов до суду та скерував своє звернення про порушення до поліції.


"Всі підприємства намагаються працювати так, щоб на себе заробити, – зауважила виконувач обов’язків голови Ківерцівської районної ради Тамара Чигрин. – Натомість районна рада мала гасити їхні борги. Вони тримають свої рахунки у ПриватБанку, а в казначействі тільки ті, які мають забезпечувати нашу програму підтримки газети. Коли до людей повертаєшся з добром, то сьогодні вони кажуть – винна рада і адміністрація, тільки не редактор. Це прикро чути. Коли опублікували статтю, що ображає мою честь і гідність, газета вийшла тиражем 4 тис примірників. Із листом про допущені порушення я звернулася в Прокуратуру і в міліцію. Редактор повинен організовувати свою роботу. Далі утримувати таку редакцію недопустимо, тому що вона просто не працює. Редакція є юридичною особою, вона повинна сама на себе заробляти гроші і отримувати прибутки згідно із законом про підприємництво».

У підсумку рішення про припинення діяльності газети «Вільним шляхом» шляхом ліквідації підтримали депутати більшістю голосів. Також більшість проголосувала за звільнення головного редактора Василя Недільського, в якого закінчувався контракт, з посади редактора редакції Ківерцівської районної газети «Вільним шляхом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ківерчанка Показати IP 22 Грудня 2018 17:22
Наступним кроком мало б бути рішення про саморозпуск самої ради - паразитуючого органу на Ківерцівщині .
Теж ківерчанка Показати IP 22 Грудня 2018 18:36
Дуууже вдало підібрані слова у попередньому коментарі! Саме паразитуючий, безтолковий, корисливий орган, який за наші гроші утримає штат 18,5 одиниць і добиває ківерчан своїми "рішеннями"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus