USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція не виявила факту рейдерського захоплення газети «Вільним шляхом»

12 Вересня 2016 19:23
Конфлікт навколо Ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» триває вже декілька місяців. Сьогодні ж з приводу цього питання організували обговорення за участю керівництва правоохоронних органів та Незалежної медіа-профспілки.

Про це повідомляють у прес-службі Волинського УКРОПу.

Нагадаємо, що на початку березня цього року газета вирішила взяти участь у першому етапі реформування. За спосіб реформування редакція обрала стати суб’єктом господарювання. Депутати підтримали бажання журналістів «Вільним шляхом» реформуватися, однак каменем спотикання між виданням та районною владою стало приміщення, де розташована редакція газети. Тоді ще виконвач обов’язків головного редактора Марія Хітько наголосила, що редакція хоче не лише ту площу, на якій працює зараз (167, 2 квадратних метри), а загалом усе приміщення (339 квадратних метрів). Вона пояснила, що в перспективі розраховує використовувати приміщення для підприємницької діяльності, здаючи його в суборенду. Хоча, згідно із законом, у цьому випадку такі дії неможливі.

Також перешкодою для реформування стали помилки у фінансовій звітності газети та заборгованість.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: РОЗДЕРЖАВЛЕННЯ ЗМІ «ПО-ВОЛИНСЬКИ» – ЩО НЕ ПОДІЛИЛИ ГАЗЕТА І РАЙРАДА

Зі слів заступника голови районної ради Тамари Чигрин баланс, який редакція надала незалежному аудитору не збігається з тим, який надали районній раді. До слова, незалежний аудит виявив суттєві помилки у бухгалтерських звітах редакції та зробив висновок, що «баланс не можна вважати достовірним».

Марія Хітько постійно чинила супротив та не хотіла співпрацювати із співзасновниками газети - райрадою та райдержадміністрацією. А в липні 2016 року тимчасовий виконувач обов'язків редактора взагалі пішла у самовільну відпустку, не узгодивши її з районною радою та ні на кого не переклавши обов’язки.

В результаті, її звільнили на підставі «прогулу». Пояснимо, що оскільки редакція газети все ще комунальне підприємство, відпустку керівник зобов’язаний погоджувати з райрадою.

Районна рада призначила на місце виконувача обов'язків головного редактора Людмилу Михайленко.

З таким рішенням не погоджуються представники Незалежної медіа-профспілки України Ігор Чайка та Олександр Тарасов, які під час прес-конференції за участю місцевої влади, колективу редакції та представників правоохоронних органів поставили ультиматум владі Ківерцівщини. Одним із пунктів ультиматуму є поновлення Марії Хітько на посаді. Невиконання вимог кажуть, «означатиме початок безстрокового страйку та призупинення виходу газети».

Голова Ківерцівської районної ради, депутат райради від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Григорій Недопад наголошує, що районна влада хоче мирним шляхом вирішити цю проблему. Конфлікт створюють і «роздувають» представники медіа-профспілки. Нова виконувач обов'язків головного редактора вже налагодила відносини із колективом, почала вникати у документацію, щоб привести її до ладу.

Зауважимо, що тиражі видання «Вільним шляхом» за останній рік – мізерні. Щоб врятувати газету від занепаду, потрібно чимало коштів. Зі слів Григорія Недопада, депутати вже затвердити суму фінансування видання на два роки у розмірі 250-ти тисяч гривень у рамках відповідної програми.

Начальник Генерального управління національної поліції у Волинській області Петро Шпига зауважив, що взаємні претензії сторонам варто з'ясовувати в судовому порядку. Що ж до постійних заяв профспілки про «рейдерське захоплення» головний правоохоронець області наголосив, що «факту рейдерського захоплення поліція не виявила».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Рома Показати IP 12 Вересня 2016 20:29
Коли вже цього Шпигу знімуть, взагалі некомпетентна людина, хабарник, самий найгірший керівник за всі часи (та і керівником назвати дуже важко)
Анонім Показати IP 12 Вересня 2016 22:05
Шпига як керівник,своїм прикладом ,показує яка дійсно пройшла реформа в МВС,разом з Кофаном,В іскуновим,Главічкою......і тд і тп.
123 Показати IP 12 Вересня 2016 22:27
Такі люди, вірніше"кадри", необхідні нашій державі для того щоб валізи з готівкою рухалися у правильному напрямку, а професійні якості не мають ніякого значення, ППШ потрібен тільки для одного- розвалити справу.
ківерчанин Показати IP 12 Вересня 2016 23:09
заберіть звідти Чигрин і ситуація стабілізуеться.
клик Показати IP 12 Вересня 2016 23:38
все дивно.на сьгодні в області більше 20-ти розбійних нападів за 16-й рік!?ні петро ні акцизний нач .слідства не виізжали на місце подіі,про суми не хочеться даже балакати !вони когось хочуть впіймати???
петручіо Показати IP 12 Вересня 2016 23:41
петя ,запали газету
ківерці Показати IP 13 Вересня 2016 08:11
Чигрин в балансах"розбирається" ще з часів райспоживспілки і завокзального ринку.Тільки не зрозуміло,чого вона топить свою соратницю по бюту Левасюк(бухгалтер редакції).
Андрій до ківерці Показати IP 16 Вересня 2016 12:27
Ви, що не розумієте людина вийшла з бюту із-за Чигрин. Тому і така ситуація! А чигрин топить усіх хто їй не підкоряється в її "справах"!
Андрій Показати IP 16 Вересня 2016 12:40
А на рахунок затверджених коштів на газету. Не смішіть мене, вони мають нас всіх за дурнів... Кошти затверджені, а дано ... подивіться на сайт райради 60,0 тис. грн за 1 півріччя, а вже вересень ... Як взагалі працівники газети, ще випускають "Вільним шляхом" газету! А зараз почув, що для Михайленко ( справжньої соратніці чигрин) будуть кошти скільки треба! І на зарплату, і на послуг, і на папір, і на що не захоче Михайленко, на все дадуть.... Де вже та справедливість у Ківерцях! Коли вже головний поліцейський,чи то району, чи то області, притягне " панів-можновладців" до відповідальності, згідно Законодавства України. Чи може генеральна прокуратура має втрутитись....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus