USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Клуб психологічної допомоги: у луцькій бібліотеці навчають долати стрес і тривогу під час війни

6 Серпня 2022 08:57
В одній із бібліотек Луцька започаткували роботу клубу психологічної допомоги під час війни. Упродовж місяця заняття відвідують і переселенці, і місцеві жителі.

Як розповіла Суспільному психологиня Жанна Роюк, четверте заняття клубу, куди завітали майже 20 учасників, організували на тему відповідальності за власне життя.

Уперше захід відвідала переселенка з Рубіжного Луганської області Олена Нілова разом із дев'ятирічною донькою Софією. Раніше вони відвідували у бібліотеці клуб вивчення української мови. До Луцька приїхали всією родиною та проживають тут чотири місяці.

Зі слів Олени Нілової, її доньки в бібліотеці брали літературу для читання, їх запросили відвідати з рідними клуб психологічної допомоги.
«Перший раз ми прийшли всі – бабуся, тато. Дуже доступно нам тут розповідають. Зрозуміло уроки проводять, дуже цікаво», – каже жінка.

Усі зустрічі з психологом намагаються відвідувати переселенці з Лисичанська Юрій та Галина Сисоєви, які приїхали на Волинь півтора місяця тому.
«Відвідуємо ці заняття, тому що вони дуже цікаві, корисні, щоб співпрацювати з людьми. Вони мені дуже допомагають: тут розповідають, як працювати з пораненими і з переселенцями, з якими ми контактуємо», – ділиться чоловік.
Психологиня Жанна Роюк зазначила, що під час війни вирішила волонтерити, допомагаючи людям подолати стрес, тривогу та депресію.
«Ми знайомимося з своїми почуттями, пізнаємо природу людини, розвиваємо емоційний інтелект, вчимося давати собі раду в складних ситуаціях. Є спеціальні техніки і методики, які за секунди, хвилини можуть вивести людину з серйозної кризи, тривоги і страху», – додала психологиня.

Безплатні зустрічі з фахівцем у рамках клубу психологічної допомоги відбуваються щочетверга о 13:00 в міській бібліотеці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus