USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Книга про мову: документалістика і поезія

22 Лютого 2012 18:34
Волинська поетеса і публіцист Сіма Кордунова підготувала книгу про розвиток української мови – «Тереном і калиною заквітчана». Це – документальна книжка з «вкрапленнями» поезії про мову.

Видання презентували 21 лютого у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки

За словами Сіми Кордунової, книга «Тереном і калиною заквітчана» – це публіцистична добірка на дуже вагому тему – про нашу українську мову.

«Про її довгий тернистий шлях, де були перемоги і спади. Це тема, яка сьогодні вимагає особливої уваги. Тому, що наша мова – прекрасна, але дуже важка в неї доля. Її намагалися знівелювати, звести з життя, але вона проіснувала, і я вважаю, що нашу мову великою мірою зберегла українська пісня і українське село», - розповідає авторка.

Сіма Кордунова – колишня вчителька української мови у школі. Тож переконує: їй є, що розповісти. «Тереном і калиною заквітчана» – це вже її 14-та книга. Раніше вже побачили світ збірки віршів, оповідок, гуморесок, сатиричної поезії та книги для дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
) Показати IP 22 Лютого 2012 22:41
ще одна графоманка...
kotyk Показати IP 23 Лютого 2012 09:26
якщо це дійсно документальна книжка з аналізом трансформацій, які робилися з мовою за останні кількадесят років, то може бути дуже цікаве видання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus