USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нардепи закликають заборонити ОПЗЖ відвідувати Раду вже наступного засідання

27 Грудня 2022 16:53
Народні депутати з групи «Партія «ЗА Майбутнє» звернулися до спікера Верховної Ради з проханням винести на найближче засідання законопроект 7424, що позбавляє права нардепів із заборонених партій, зокрема, ОПЗЖ, відвідувати парламент.

Про це заявив співголова групи Тарас Батенко.

«Ми з колегами звертаємось до спікера Верховної Ради Руслана Стефанчука з проханням внести на розгляд парламенту законопроект 7424 на найближче пленарне засідання. Суспільна напруга щодо цього питання зростає щодня. Щотижня ми дізнаємось про колаборантів з-поміж депутатів ОПЗЖ. Верховна рада має всі інструменти, щоб очиститись від «руского міра» у сесійній залі та очистити місцеві ради від проросійських депутатів. Суспільство оцінить нашу рішучість», – заявив Тарас Батенко.

Він наголосив, що законопроект був зареєстрований ще 1 червня, але досі не розглянутий парламентом.

«1 червня разом з колегами депутатами з різних фракцій підготували та зареєстрували законопроект 7424, що позбавляє права брати участь у пленарних засіданнях Верховної Ради депутатів, на політичні партії яких накладено санкції РНБО. Законопроект вносить зміни до Регламенту ВР, адже 81 стаття Конституції передбачає виключний перелік обставин, згідно з якими можна припинити повноваження народного депутата. Саме тому, щоб не змінювати Конституцію (це може затягнутись на кілька місяців), й підготовлено законопроект 7424. 3️аконопроект внесено у порядок денний лише 6 вересня, але досі не розглянуто у залі. Понад 300 днів проросійські депутати, різноманітні любителі «руского міра» мають змогу впливати на політичне життя воюючої країни», – зазначив співголова депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє».
Як ми писали, у Верховній Раді розпочато збір підписів за позбавлення повноважень народних депутатів представників забороненої партії «Опозиційна платформа – За життя».

Нагадаємо, Восьмий апеляційний адміністративний суд 20 червня заборонив політичну партію «Опозиційна платформа – За життя».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus