USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Колектив «Волинського монітора» отримав відзнаки президента Польщі

12 Жовтня 2019 19:28
Із нагоди 10-річчя українсько-польського двотижневика «Волинський монітор», а також за значний внесок у популяризацію польської культури та розвиток польсько-українського діалогу представники редакції отримали відзнаки президента Республіки Польща Анджея Дуди.

Урочистий захід із нагоди 10-ліття «Волинського монітора» відбувся в суботу, 12 жовтня.

На з’їзд, окрім представників польських ЗМІ в Україні, Білорусі та Литви, прибули теж міністр із Канцелярії президента РП Адам Квятковський, посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, Генеральний консул РП у Луцьку Вєслав Мазур і виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

Після презентації діяльності ювіляра медалі від президента Республіки Польща Анджея Дуди за значний внесок у популяризацію польської культури за кордоном, розвиток польсько-українського діалогу та з нагоди 10-річчя «Волинського монітора» отримали головний редактор газети Валентин Ваколюк і заступниця головного редактора Наталія Денисюк.
Вітання від Анджея Дуди передав міністр із Канцелярії президента РП Адам Квятковський, котрий, зокрема, наголосив, що «Волинський монітор» навколо правди гуртує не тільки поляків, а й українців.
На захід, аби привітати колектив двотижневика, прибув і виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт. Він наголосив, що розвиток добросусідських відносин між Україною та Польщею можна простежити вже за тим, що представники української та польської влади разом вшановують у Костюхнівці чи Мельниках польських героїв, які загинули, захищаючи свою Батьківщину.

«Україна – по суті молода країна, нам навіть немає 30 років… І всі ці роки ми намагаємося налагоджувати діалог… Дякую за 10 років діалогу, за все те, що ви зробили для висвітлення історії, сьогодення України, Польщі, за те, що є містком, котрий поєднує наші країни», – сказав, звертаючись до колективу газети, Григорій Пустовіт.
Також виконувач повноважень мера вручив Валентину Ваколюку подяку від міського голови та медаль, випущену з нагоди 590-річчя з’їзду європейських монархів у Луцьку.

Фото Костянтина Чаваги
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus