USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Колотнеча за церкву на Волині: показали відео, де священник обзиває «тормозом» односельчанина з ПЦУ

2 Листопада 2023 12:32
Триває церковна колотнеча в селі Волошки Ковельського району на Волині, де громада перейшла в ПЦУ, а священник залишився в московському патріархаті.

«12 Каналу» стали відомі нові подробиці скандалу.

Журналісти отримали відео, на якому видно, як отець Віталій прийшов до мешканця села Володимира Лисюка. Між «гостем» і господарем зав’язалися сварка і штовханина. З відео видно, що священник прийшов до односельчанина й провокує сварку. При тому сам звинувачує його в агресії й обзиває «тормозом».

Читати ще: «Ну то що, що загинув?» На Волині священник образив матір Героя, яка пожертвувала гроші на церкву

Як розповів Володимир Лисюк, знервований священник прийшов до нього додому з матушкою і кількома прихильниками.

«Їх цікавили списки, які ми збирали по селі за перехід до Православної церкви України. Він дуже шкодував, що списки не в мене, бо ж я віддав їх нашому благочинному Андрію», – зазначив чоловік й додав, що направду побоювався, що священник може дозволити собі влаштувати в його оселі справжній обшук, тому і став виганяти його з хати.

Священник запевняє, що хотів лише переглянути списки людей, які підписалися за ПЦУ, й попросити видалити деякі прізвища. Також він стверджує, що має повне відео, яке доводить його правоту. Утім священник цього відео не показує.

У коментарі журналістам священник не заперечував, що його справді цікавили списки. Але для того, щоб лиш подивитися й відкликати голоси частини людей, бо підписи нібито збирали обманом. Мовляв, йшлося не про перехід в ПЦУ, а про українську мову служіння.

«До мене звернулися люди похилого віку, сказали, що нас обдурили, що вони хочуть, аби їх виписали зі списків, то я пішов до нього і сказав це... Я почав з ним спілкуватися нормально, бо ми з ним дружили весь цей час... все було добре. Коли я попросив, щоб він виписав наших людей, він почав дзвонити якомусь Андрію з Голоб. А коли побачив, що до нього в двір ідуть люди, просто почав мене бити, виштовхувати з хати, нецензурними словами почав обзивати, вибив з руки телефон, побив його», – розповів свою версію отець Віталій.

Виявляється, ще до офіційного переходу громади в ПЦУ священнослужитель не раз влаштовував сварки з односельчанами, намагаючись перешкодити виходу з московського патріархату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
АаааааЦЬ Показати IP 2 Листопада 2023 13:20
Тому попиську можна? Він святий?
ввваць Показати IP 2 Листопада 2023 14:26
Не знаєте ситуації - не беруться судити.
Анонім до ввваць Показати IP 2 Листопада 2023 16:18
перейдіть зі свого діалекту на українську мову. Або бухати перестаньте!
турист Показати IP 2 Листопада 2023 15:01
чому йому ніхто не @обнув по голові кадилдом?
ПЦУ до турист Показати IP 2 Листопада 2023 16:38
Ми ж не звірі! Да й звірей не чіпаємо!
Корiнний лучанин Показати IP 2 Листопада 2023 16:06
Вн,а чому ,коли мiнусуеш "турист" з'являеться 6 плюсiв i один мiнус.
Анонім до Корiнний лучанин Показати IP 2 Листопада 2023 16:39
Хтось хитру програмулю поставив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus