USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Коли побачив озброєних солдатів, зрозумів, що то не навчання, – спогади лучанина про окупацію Криму

18 Травня 2021 22:50
Кримський татарин Редван Зекір’яєв, який переїхав з окупованого Криму у 2014 році до Луцька, вважає, що в нього два прапори – кримськотатарський та український, але країна одна – Україна.

Про кримського татарина з Луцька йдеться у сюжеті Суспільного.

Редван Зекір’яєв розповідає, що виріс у Бахчисарайському районі, там лишилася його родина – батьки, брати, сестри і діти.

Чоловік пригадує, як у ніч з 26 на 27 лютого 2014 року побачив у Криму перші урали. Тоді він спочатку подумав, що це українсько-російські військові навчання. Але коли в тих автівках побачив озброєних солдатів, то зрозумів, що це не навчання.

Рідні підтримали його бажання жити в Україні та залишити Крим. У Луцьку чоловік живе вже сьомий рік. Береже кримськотатарські традиції, готує за спеціальними рецептами, вдома має національний татарський одяг.
Два роки тому за ініціативи Редвана Зекір’яєва у Луцьку пошили і розгорнули 45-метрове полотно в День кримськотатарського прапора.

Чоловік каже, що після повернення Криму, він обов’язково поїде в гості до рідних, але жити хоче в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus