USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Коли потрібно йти на самоізоляцію: нові критерії близького контакту із хворим на COVID-19

28 Жовтня 2020 21:06
Часті контакти з хворою людиною на COVID-19 менше ніж 15 хвилин теж потрібно вважати близьким контактом, стверджують представники в CDC. І навіть якщо здорова людина без маски, це не має значення для визначення близького контакту.

Про це повідомляє 24 канал.

Американські центри з контролю та профілактики захворювань (CDC) змінили визначення близького контакту з людиною, інфікованою коронавірусом SARS-CoV-2. Згідно з їхньою думкою, повторні короткострокові контакти також можна вважати близькими.

Нове визначення ​

Представники центру визначали близький контакт, як перебування на дистанції від інфікованого на відстані не менше 6 футів (приблизно 1,8 метра) протягом 15 хвилин і довше.

З 21 жовтня визначення звучить по-іншому. Людиною, що контактує з хворим вважається «та, яка була на відстані в 1,8 метра від інфікованої людини протягом 15 хвилин або довше протягом 24 годин в період, починаючи з двох днів до розвитку хвороби (або, для безсимптомних пацієнтів, за два дні до позитивного тесту) до ізоляції пацієнта».

Агентство пояснює, що у випадку кількох контактів з інфікованим протягом дня, їх тривалість потрібно додати. Наприклад, це можуть бути три контакти по п’ять хвилин. CDC нагадують, що близькість контакту визначають наступні параметри:

відстань (ближче – вище ризик),

тривалість (довше – вище ризик),

наявність симптомів (в перші дні перед їх появою і в перші дні хвороби ризик найвищий),

інші фактори навколишнього середовища (адекватність вентиляції, перебування на вулиці або в приміщенні).

Носіння масок і респіраторів не впливає на те, чи вважається контакт близьким чи ні. CDC пояснює це тим, що більшість людей не знають, як поводитися із засобами особистого захисту.

Чому це важливо

Людина, яка близько контактувала з інфікованим, швидше за все може захворіти на COVID-19. В Україні дотримання режиму самоізоляції вимагають від кожного, хто контактував з хворим. Визначення близького контакту, яке дає CDC, дозволяє приблизно оцінити ступінь небезпеки. У США близький контакт вважається критерієм необхідності карантину.

Чому змінили визначення

Після розгляду звіту про захворювання співробітника виправної установи в штаті Вермонт в серпні на COVID-19 були внесені зміни. Хворий охоронець контактував з шістьма ув’язненими перед тим, як у них був виявлений коронавірус. Співробітник носив маску і захисні окуляри. Ув’язнені носили маски під час контакту, але контакти відбувалися в приміщеннях, в яких вони можуть не носити маски.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Приплили Показати IP 28 Жовтня 2020 21:56
"В Україні дотримання режиму самоізоляції вимагають від кожного, хто контактував з хворим." Тобто весь медперсонал повинен іти на самоізоляцію, а після повернення до роботи на наступний день знову. Мало того що медикам не платять обіцяного мотивуючи тим що платять лише години проведені з хворим лише після підтвердження тесту. А до цього всі в космосі літали? Медсестри з санітарками взагалі не дихали та лише руки мили спиртом з милом, а технічний персонал під землею лазив. Ну так виходить. Це я про звичайні лікарні та поліклініки які не приймають участі в лікуванні ковідних хворих. В нас взагалі хоч хтось з чиновників захоче колись отримати хоч уяву про те що відбувається?
плавцю до Приплили Показати IP 28 Жовтня 2020 22:55
Досить вже вумнічати! Такі всі розумні на дивані, а влада з вогнем грає, що жорсткі міри не приймає! Штрафувати таких "розумних" треба і давно!
Правдоруб до Приплили Показати IP 29 Жовтня 2020 00:25
100%, ви праві, з одного боку - гнила влада на всіх каналах трубить про підняття на 300% оплати праці медикам котрі контактують\лікують хворих на Covid-19, а з іншого, тишком-нишком прописала такі лукаві правила отримання надбавки, що лікарі, по-факту, отримали лише "на чай" і слова "Дуже Дякую". Брехуни Зелені.
лучанка до Правдоруб Показати IP 29 Жовтня 2020 11:06
Читаємо постанови КМУ № 641 від 22.07.2020 № 392 від 20.05.2020
Школяр Показати IP 29 Жовтня 2020 23:45
Увага!!!МОЗ попереджує!!!Новий 100% доведений симптом Covid 19!!!Виражається тим, що як мінімум раз на два дні людина хоче " їб.... сь "!!! (happycry)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus