USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Коли в Луцьку встановлять «розумні» зупинки та інформаційні екрани

13 Жовтня 2020 09:49
До завершення 2020 року в Луцьку встановлять дев’ять «розумних» зупинок, а також інформаційні екрани про рух громадського транспорту.

Про реалізацію грантових коштів у межах проєкту «Використання екологічних і розумних технологій у системі громадського транспорту міста Луцька» розповіла під час оперативної наради у Луцькій міській раді, начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Вікторія Гомонець.

З її слів, попри те, що кілька разів оголошували тендер, але вони не відбувалися з низки причин, нещодавно тендер таки відбувся.

Як повідомила Вікторія Гомонець, граничний термін його реалізації – до 31 грудня 2020 року.
«Станом на сьогодні ми вже провели тендерні процедури і підписали договір із підрядником, згідно із яким відбудеться закупівля та встановлення 9 «розумних» зупинок для громадського транспорту. Із них - 5 великих і 4 малих загальною вартістю 3 мільйони 560 тисяч гривень. Також провели другий тендер на встановлення «розумних» екранів з інформацією про рух транспорту, це коштуватиме 3 мільйони 150 тисяч гривень. Підрядник повинен надати усі послуги до 15 листопада цього року. Однак ми бачимо, що тендерна процедура затягнулася. Разом з тим, і через карантинні обмеження, ця дата може бути трошки зміщена. Але роботи завершать до кінця року», - зазначила посадовиця.
Загалом бюджет реалізації проекту становить 249 тисяч 700 євро, з них 217 тисяч 600 євро (6 мільйонів 541 тисяча гривень)– грантові кошти, 24 тисячі 970 євро – співфінансування з місцевого бюджету.

Як передбачалося раніше, зупинки матимуть скляні стіни із захисною прозорою бронеплівкою, дерев’яні лавки, електронні табло для відображення часу прибуття громадського транспорту, табло типу «Сітілайт» з інформаційною двосторонньою панеллю, панель USB-роз’ємів для зарядки гаджетів, табло-вказівник, комплект сміттєвих урн для роздільного збору сміття (пластик/метал, скло та інше), комплект відеоспостереження, сонячні панелі, внутрішнє освітлення тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
розумаХА Показати IP 13 Жовтня 2020 10:01
Нашому б*длу лише таке встановлювати... :( Тут звичайне, простіше нищать, а тут... Біля ЦУМу довго простояло?! :)
Реаліст Показати IP 13 Жовтня 2020 11:37
Встановіть захисні металеві стовпчики біля зупинок щоб ніякий камікадзе (або п"яний водій) не зміг повторити "подвиг" Зайцевої з Харкова. Це все, що треба на даний час. Через років 10 (20 чи 50) будете "розумні зупинки" робити......
Лучанин Показати IP 13 Жовтня 2020 12:19
Не робіть автоматизацію заради автоматизації і витрачання коштів. Головне у русі транспорту - це дотримання графіку. Якщо є суперкруте табло із графіком, який ніхто не дотримується, то яка з нього користь? Зверніть увагу саме на дотримання графіку водіями марштруток і тролейбусів, а не на відображення того графіку. Можна на звичайних зупинках порозвішувати розклади руху. У багатьох є смартфони на яких можна було б відслідковати рух трнаспорту(це вже ж було і має бути в рамках СітіКард).
скептик Показати IP 13 Жовтня 2020 16:37
до розумних зупинок треба спочатку привезти розумних водіїв і розумний народ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus