USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Коли в Україні запрацює система відеофіксації порушення ПДР

17 Травня 2020 07:00
Система відеофіксації порушення правил дорожнього руху запрацює в Україні 1 червня. Раніше планувалося запустити її з травня.

Про це повідомив заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Gazeta.ua.

«Відстрочка була через спалах коронавірусної інфекції на одному з підприємств, яке мало забезпечувати друк «листів щастя». Плюс кімната, в якій перебувають одночасно близько 20 поліцейських на небезпечній один від одного відстані, це теж могло призвести до того, що один занедужалий інспектор поліції міг заразити решту. Тому ми вирішили на місяць відкласти запуск цієї системи. Вона обов’язково запрацює», – сказав він.

За словами Геращенка, спочатку буде працювати 50 відеокамер, встановлених у Києві і навколо столиці на трасах.

«Вони фіксуватимуть факт перевищення швидкості. У разі фіксації перевищення швидкості за номерами встановлять власника автомобіля і йому відправлять лист, в якому буде вказано час, місце правопорушення і навіть код, за яким людина може зайти в інтернет і подивитися момент порушення. Далі, якщо власник автомобіля був за кермом, він платить штраф 255 грн. Якщо ж він дав свою машину покататися комусь, то може зателефонувати людині, яка була цього дня за кермом, і попросити її сплатити штраф. В такому випадку адмінпротокол складатиметься на особу, яка була за кермом», – наголосив Геращенко.

Нагадаємо, 14 травня, в Україні набув чинності закон про скасування штрафних балів для водіїв. До того, як цей закон набув чинності, кожен водій в Україні щороку отримував 150 балів, які міг використати замість грошового штрафу при порушенні правил дорожнього руху.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Привітай Антона Показати IP 17 Травня 2020 08:21
Сьогодні їх свято!
Анонім Показати IP 17 Травня 2020 08:42
Не запрацює.
Пілот Показати IP 17 Травня 2020 09:34
Тобто, якщо я купив автомобіль по дорученню, то можу спокійно порушувати? Штраф всерівно власнику прийде...
123 до Пілот Показати IP 17 Травня 2020 15:58
Да. Телефон міняєш і все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus