USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.90

Колишнім чиновникам у 2024 році зменшать астрономічні пенсії

5 Листопада 2023 17:23
Запланована на 2024 рік зміна в нарахуванні пенсії передбачає їхнє зменшення для окремої категорії осіб – колишніх чиновників.

Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа, інформує LIGA.net.

«Ті, хто зараз отримує найменші пенсії, матимуть зростання виплат. Водночас для чиновників, які вийшли на пенсію й отримують якісь астрономічні суми, ми плануємо зниження таких пенсій. Усе це робиться для того, щоб солідарна пенсійна система була більш справедливою», – сказала Підласа.

Зараз середня пенсія в Україні становить близько 5350 грн, але більше мільйона осіб отримують пенсію в розмірі понад 10 000 грн.

У 2024 році держава виділить Пенсійному фонду трансферт в розмірі 271,9 млрд грн, щоб профінансувати виплату пенсій та здійснити щорічну індексацію з 1 березня.

У рамках пенсійної реформи, запланованої на наступний рік, при нарахуванні пенсії буде запроваджено бальну систему. Вона має вирівняти диспропорції між пенсіонерами, що давно вийшли на пенсію, й тими, хто вийшов нещодавно. Виплати тим, хто вийшов на пенсію раніше, підтягнуться до сучасного рівня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 5 Листопада 2023 17:52
суддям так і надалі будуть по 100тис пенсії платити? За те, що відмазували корупціонерів і мажорів, отримували зарплати надвисокі, хабарі, а потім ще й пенсії. Так само сбу-шники, прокурори і т.д. - там 90%хапуг і пристосуванців. За 30років тільки розплодили мафію і армію дармоїдів державних. На фіга поліграфи? При бажанні влади за рік можна вичистити всіх гнид і прилякати інших. Але то при бажанні.
123 до Анонім Показати IP 5 Листопада 2023 20:18
Навіть якщо всіх, що є при владі тепер замінити на інших, які ще там не були, абсолютно нічого не зміниться. Оці нові стануть копупціонерами та хапугами і тд. Як показує життя, одна влада з одними гаслами міняє іншу, а злодійство і корупція процвітають, змінюються лише прізвища корупціонерів. Ну звикли у нас так жити, поки не при ілвді кричать геть корупціонерів, як тільки самі стають владою, то не знають як більше урвати від корита
Анонім до 123 Показати IP 5 Листопада 2023 22:02
Так завжди змінюється тільки верхівка, а системщики сидять на місцях, або переставляються з одного місця на інше. Виходить, що до влади завжди приходили ті, хто хотів лише очолити мафію, а не боротися з нею. Бо мафія дає купи бабла, а не тільки зарплату. Для людей говорять гарні слова перед виборами, а коли дориваються до влади, то дирибан за допомогою системщиків, які добре знають свою 'справу'. Після Майдану вже пройшло 8 років, за цей час можна було вже очистити систему, але треба бажання, закони відповідні і реальні механізми, щоб були реальні покарання для хабарників - строк і конфіскація, а не шоу з судами
Анонім Показати IP 5 Листопада 2023 22:18
Пишіть правду ПРО..ПЕНСІЇ, ПРО..БАЛИ. Зменшать виплати при розрахунку тим постраждалим від аварії на ЧАЕС.
Клава Показати IP 6 Листопада 2023 05:32
зате за 100тис грн пенсії колишній суддя-вдівець у віці 80+- соває уже навіть 30-літніх хвойд..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus