USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Колишнього бранця Кремля в Україні покарали через підтримку Білорусі

11 Серпня 2020 23:40
Шевченківський райсуд засудив на 40 годин виправних робіт колишнього політв'язня Олександра Кольченка, який у 2014-2019 роках перебував у російських в'язницях. Кольченка затримали під час акції біля посольства Білорусі в Києві 10 серпня. На п'ятьох учасників акції поліція склала протоколи за дрібне хуліганство та злісну непокору вимозі правоохоронця.

Про це з посиланням на пресслужбу поліції Києва повідомляє BBC Україна.

"Сашку Кольченку, справжньому патріоту України, за участь у вчорашній акції протесту під стінами посольства Білорусі сьогодні присудили 40 годин виправних робіт. І це був тільки перший суд за нібито хуліганку, а ще буде другий за злістну непокору співробітникам міліції (це знов не помилка друку)", – повідомив режисер, теж колишній політв'язень Олег Сенцов у Facebook.

У Кольченка є 10 днів на оскарження вироку.

Як відомо, 10 серпня біля посольства Білорусі в Києві відбулася акція солідарності з білоруськими демонстрантами.
У ній взяли участь українці та білоруси, які живуть в Україні.
Після того, як один з учасників акції спробував жбурнути яйцем в будинок посольства, поліцейські затримали кількох присутніх.
"Група чоловіків порушувала правопорядок. На вимогу працівників поліції припинити дії вони не реагували та продовжували агресивно поводитись", – повідомили в пресслужбі поліції Києва причину затримання.
Нагадаємо, Олега Сенцова та Олександра Кольченка звільнили 7 вересня 2019 року в рамках обміну в'язнями між Україною та Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ха Показати IP 12 Серпня 2020 00:26
свиня всюди болото найде
Точно до ха Показати IP 12 Серпня 2020 14:30
Те що ти свиня,то без сумнівів, а чого сюди заліз ?
Таки патріот Показати IP 12 Серпня 2020 01:23
Хто цікавився біографією Кольченка до ув'язнення? Впевнені, що патріот? Чи людина, яка жила та живе власними меркантильними інтересами?!!
123 до Таки патріот Показати IP 12 Серпня 2020 14:31
До ... у багатьох людей, ДО якоїсь події одне життя, одні інтереси, а після все по інакшому. Тому просто не заздри нормальній людині.
Народна прокуратура Показати IP 12 Серпня 2020 11:01
Протест можна виразити у різний спосіб, і далеко не завжди це мають бути насильницькі хамські дії. Згідно з постулатами Декалогу українського націоналіста, патріот в першу чергу має все робити для підвищення сили, авторитету, добробуту своєї нації і держави, а не паплюжити її заради власних амбіцій чи іншої особистої вигоди, не руйнувати державні інституції, а підвищувати їх авторитет, у тому числі працюючи там і будучи прикладом для інших. А у нас чомусь "патріоти" можуть лише бруківку жбурляти, влаштовувати пікети з фаєрами і махач з поліцією. Коли ж випадає нагода облаштовувати суспільне життя на посадах в уряді, чи адміністраціях, у правих партій практично немає представників, які могли б це зробити. Тому на виборах вони й набирають такі мінімальні проценти. переходячи у стан маргіналів
О! до Народна прокуратура Показати IP 12 Серпня 2020 14:32
Да, таваріщ, зате тепішні прафєсіанали налагодили життя, і суспільне, і політичне, і економічне... А як проффесор налагодив ... хахаха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus