USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Колишнє керівництво МВС часів Януковича судитимуть за незаконне постачання гранат з РФ

6 Серпня 2022 11:55
Працівники Державного бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора завершили спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього міністра внутрішніх справ України, його заступника та начальника Департаменту матеріального забезпечення МВС України за незаконне постачання гранат з російської федерації під час Революції Гідності.

Обвинувальний акт скеровано до суду, інформує ДБР.

Встановлено, що у січні 2014 року експосадовці незаконно переправили літаком з території російської федерації ручні газові гранати «Дрейф-2», світло-шумові гранати «Заря-2», «Факел-С», «Пламя-М», ручні димові гранати виробництва держави-агресора.

Вказані спецзасоби не пройшли експертизи щодо можливості та порядку їх застосування до людей.

Водночас у січні-лютому 2014 року спецзасоби було протиправно застосовано підрозділами МОП «Беркут» МВС України проти учасників акцій протесту в центрі Києва. У результаті їх використання 137 мітингувальників отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Також посадовці розтратили понад 1 млн грн бюджетних коштів під час розмитнення зазначених спецзасобів.

Експосадовців обвинувачують у перевищенні влади за попередньою змовою групою осіб, розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах та незаконному перешкоджанні проведенню акцій протесту в центральній частині Києва під час Революції Гідності із застосуванням фізичного насильства.

За клопотанням слідчих ДБР обвинуваченим заочно обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Їх оголошено в розшук. За оперативною інформацією, вони переховуються на території рф.

Невикористані гранати було вилучено в ході проведення досудового розслідування. Після початку повномасштабної російської агресії передано до Національної поліції України.

Вище керівництво російської федерації постачало зброю колишньому керівництву України, щоб придушити акції протесту в Києві, але сьогодні ці гранати допомагають боронити Україну від російських окупантів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дбр Показати IP 6 Серпня 2022 13:09
Колишньому керівництву ви вже на хвіст солі насипати можете. А от які зарплати в дбр, прокурорів, суддів, які плодять ці безглузді і нікому не потрібні папірці - рішення, ухвали, підозри? Яка користь від цієї писанини?
Так Показати IP 6 Серпня 2022 14:26
Це 8 років досліджували???!!!
Анонім Показати IP 6 Серпня 2022 18:18
Так розумію, прокурори які познімали перед війною деталі з ракетних комплексів, теж покаранні!!!! А посадовці які по продавали кольчуги?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus