USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Справи Майдану: екскерівники СБУ та ад’ютант Путіна отримали підозри

16 Жовтня 2023 20:59
Керівникам Служби безпеки України часів президентства Віктора Януковича та 20 працівникам Федеральної служби безпеки РФ повідомили про підозру щодо подій Революції Гідності. Серед підозрюваних – колишній керівник служби безпеки російського диктатора Володимира Путіна і очільник Росгвардії Віктор Золотов.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Крім Золотова, про підозру повідомили:

– начальнику 2 служби (Служби захисту конституційного ладу та боротьби з тероризмом) ФСБ РФ, генерал-полковнику Олексію Сєдову;

– заступнику начальника 2 служби ФСБ РФ – начальнику управління захисту конституційного устрою, генерал-лейтенанту Олексію Жало;

– першому заступнику начальника управління захисту конституційного устрою 2 служби ФСБ РФ, генерал-майору Сергію Єгорову;

– першому заступнику начальника Департаменту оперативної інформації 5 служби (оперативної інформації та міжнародних зв’язків) ФСБ РФ, генерал-майору Володимиру Павліку;

– колишньому співробітнику 2 служби ФСБ РФ, зараз – заступнику начальника управління ФСБ РФ в Москві, генерал-майору Андрію Яценку.

Їх та інших працівників ФСБ РФ підозрюють у пособництві у вчиненні державної зради та сприянні керівництву СБУ в тому, аби допомогти РФ у проведенні підривної діяльності проти України (за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 161 КК України). У зв’язку з неявкою за викликом слідчого для вручення повідомлень про підозру підозрюваних оголошено в розшук. Також підготовлено клопотання слідчому судді про обрання відносно них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 161 КК України) повідомили також колишньому голові СБУ Олександру Якименку, його першому заступнику – керівнику Антитерористичного центру та начальнику Департаменту захисту національної державності СБУ Володимиру Тоцькому.

Читати ще: «Революція гідності»: як зупинилися серця шести героїв-волинян

Слідство встановило, що з 13 по 15 грудня 2013 року в Україні перебувала делегація з 20 працівників російської ФСБ. Вони сприяли підготовці Службою безпеки України відеоматеріалів та публікацій, спрямованих на створення негативного образу учасників «Євромайдану» та представників опозиційних сил.

За завданням тодішнього керівництва СБУ було підготовлено 257 відеоматеріалів провокативного змісту і спеціально створено YouTube-канал для їхнього поширення.

В ДБР зазначають, що такі дії колишнього керівництва СБУ й співробітників ФСБ РФ мали на меті припинити протестні акції через призупинення вищим керівництвом держави процесу Євроінтеграції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маннергейм Показати IP 17 Жовтня 2023 07:14
Створити окремий департамент ДБР який займатиметься історичними * розслідуванями* та *підозрами*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus