USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Команда волейболістів із Датиня 13 разів здобувала першість Ратнівщини

19 Червня 2019 09:00
Тринадцять разів здобувала першість у Ратнівському районі команда волейболістів із Датиня серед дорослих, дванадцять – серед шкільних збірних колективів. Три роки поспіль спортсменів з цього села визнають найкращими у чемпіонаті ГО «ВФСТ «Колос» з волейболу серед чоловіків за програмою сільських спортивних ігор Волині.

Про це йдеться на сторінках газети «Волинські новини».

Спортивні здобутки посипалися на команду з приходом у місцеву школу вчителя фізичної культури Андрія Копитюка. Після закінчення Львівського державного інституту фізичної культури і спорту у вересні 2005 року колишній випускник повернувся в рідне село і взявся за викладання свого улюбленого предмету, а вже в лютому наступного і шкільна, і сільська команди здобули першість на чемпіонаті району з волейболу.
– Складова успіху дуже проста, – каже тренер і гравець команди Андрій Копитюк. – Якщо є дисципліна, порядок, між спортсменами не виникає жодних претензій, сварок, то буде й результат гри.

Андрій Сергійович розповідає про колег по сільській команді: Олександра Сича, Олександра Мельника, Павла Колотюка, Петра Дручика, Андрія Мазурика, свого брата Павла Копитюка.

– З часом до нас приходять спортсмени зі шкільної волейбольної команди, – додає і називає імена Юрія Зінюка, Івана Капітули, Дмитра Трохимовича. – Хтось із хлопців їде навчатися за межі села, але обов’язково приїжджає на чемпіонати.

Коли в Датині з’явилася нова школа, а з нею – спортивна зала, діти, отримавши чудову можливість тренуватися цілорічно, ще більше захопилися волейболом.

– Молодші дивляться на старших і тягнуться до кращих результатів, – каже Андрій Копитюк, – у них є мотивація. А загалом діти наші дуже обдаровані, тому нерідко з волинських вишів телефонують до нас у школу й цікавляться, чи не хочуть датинські випускники отримувати в них освіту. Бо кому ж не хочеться мати хороших спортсменів у складі інститутських збірних?

Є у сільських волейболістів і група шанувальників та спонсорів.

– Один із них – Юрій Буднік, якого називаємо талісманом команди, бо він з нею – на кожному поєдинку. І, як бачите, приносить успіх, – усміхається тренер. – Юрій долучив до справи людей з датинським корінням: Анатолія Кондаревича, Володимира Грицака, Олександра Макаруся, Олександра Півня, Сергія Лейбіка, Олександра Батуру, Олександра Капітулу. Ці хлопці допомагають і матеріально, коли йдеться про сітки, м’ячі, форму.

Андрій Сергійович радо розповідає про всіх, хто причетний до успіху датинських волейболістів, про себе скромно замовчує.

– Якось у телефоні своєї дитини побачила запис «Татусь», – долучається до розмови одна із жительок Датиня. – Коли довідалася, що так діти записують у мобільному контакти вчителя фізкультури, навіть не здивувалася, бо наш Андрій Сергійович і справді по-батьківськи ставиться до кожного учня, тому вони й відповідають взаємністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus