USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волейбол: «Волинь» вдало стартувала у фіналі Суперліги

7 Квітня 2017 16:09
Перший тур фінального етапу жіночої Суперліги стартував у четвер, 6 квітня, в Тернополі. На паркеті в триденній баталії зійшлися чотири найсильніші команди чемпіонату – южненський «Хімік», місцева «Галичанка», луцька «Волинь» та вінницький «Білозгар». Перший ігровий день був вдалим для волейболістк Южного та Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗА «ВОЛИНЬ-УНІВЕРСИТЕТ» ДЕБЮТУВАЛО ДВОЄ ВОЛЕЙБОЛІСТОК

У своїй першій грі лучанки зустрілись з господарками майданчику. Історія стосунків обох команд не проста. Порівнюючи статистуку особистих зустрічей за п’ять років, видно чіткий паритет – 50/50. Ця гра мала схилити шальки терезів в чиїсь бік.

Наставник лучанок Богуслав Галицький не зміг розраховувати на підтримку гравця основи Любов Ужви, яка травмувалась ще на початку року. Неприємність сталась і в лавах тернополянок. Капітан і лідер галичанок Олена Туркула на розминці перед матчем травмувала коліно і на майданчик так і не вийшла.

Успішніше розпочали гру господарки. Здавалося відсутність Олени Туркули все не вплинула на якість гри Тернополя – 9:3. Лише ближче до середини сету «Волинь» наздогнала – 11:10, 13:12. Та дива не сталось, на подачі Ангеліни Мірчевої господарки виграли відрізок у 7 м’ячів – 20:12. Але луцькі волейболістки не кинули грати, крок за кроком скорочуючи відставання – 21:15, 22:18, 24:21. І три сетбола «Волинь» відіграла – зусиллями Анастасії Тищенко та Марини Скрипник. Але останнє слово все ж за «Галичанкою». Подача Марії Пацюркевич – перехідний від Оксани Мадзар – 26:24.

Друга партія пройшла за тотальної переваги «Волині», яка забезпечила собі відмінний стартовий запас на подачі «Міс український волейбол 2016» Тетяни Яцків – 1:7. Далі в тому ж дусі – 9:16, 13:20. І тільки напирикінці тернополянки спробували виправити ситуацію, але зуміли тільки скоротити відставання – 22:25.

А ось третя партія майже один в один повторила першу, тільки команди помінялися ролями. Луцька команда за рахунок більш успішних дій на сітці повела з рахунком 15:21, потім заробила чотири сетбола – 20:24. Але, програвши подачу, все не могла знятися, коли на лінію вогню вийшла Ганна Єфременко. Більш того, сетбол отримала вже тернопільська команда. Після ейсу все тієї ж Єфременко – 25:24. Та останнє слово було таки за волинянками. Класний відрізок провела Анастасія Тищенко – блок плюс дві атаки – 25:27.

В останньому відтинку гри ВК «Волинь-Університет-ОДЮСШ» лідирувала з перших подач – 3:8, 6:12, 11:19. І не упустила перемогу – 21:25.

«Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ» - «Волинь-Університет-ОДЮСШ» - 1:3 (26:24, 22:25 25:27, 21:25)

«Галичанка»: Туркула (к), Мірчева, Яковчук, Мадзар, Єфременко, Міленко; Тофан (л), Пацюркевич, Стасівська, Рева. Тренер – Віктор Туркула.

«Волинь»: Тищенко, Скрипник, Яцків, Осачук, Рудик (к), Собчук; Карасьова (л). Тренер - Богуслав Галицький.

«Ми знаходимося в повній бойовій готовності. В період підготовки ми попрацювали над спеціальною фізпідготовкою, над технікою і, звісно ж, над тактикою – розбирали суперників. Чи добре ми підготувалось видно у грі з Тернополем. Ми вже не та команда, що була рік-два назад чи навіть декілька місяців тому. Ми стараємся постійно прогресувати. Дівчатка мріють про медалі та битимуться в кожному матчі. До останнього. Жодна команда не отримає легкої гри з нами. Щоб досягти успіху, треба всі команди обіграти. Все дуже просто», - розповів наставник лучанок Богуслав Галицький.

Перемога над «Галичанкою» дозволила луцьким волейболісткам обійти тернополянок в турнірній таблиці і піднятись на другу сходинку. Після впевненої перемоги 3:0 над «Білозгаром» лідирує южненський «Хімік».

Другого ігрового дня волинянки зустрінуться з віницьким «Білозгаром». А «Хімік» проекзаменує «Галичанку».

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКА ВОЛЕЙБОЛІСТКА ПРО КУБОК ІЗРАЇЛЮ, ПІСЛЯМАТЧЕВУ РІЗАНИНУ ТА НОВІ АМБІЦІЇ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus