USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Комбінації вакцин можуть посилити захист від коронавірусу

3 Грудня 2021 17:54
Людям, які мають намір зробити додаткове щеплення від коронавірусу, найімовірніше, не варто турбуватися про те, якого виробника вакцина. Згідно з великим новим дослідженням, багато комбінацій препарату забезпечать сильний захист.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на The New York Times

Порівнявши вакцини семи різних виробників, британські дослідники виявили, що більшість з них викликали сильну імунну реакцію, а мРНК-вакцини від Moderna і Pfizer-BioNTech – найбільшу.

Однак дослідники поки не говорять про те, наскільки добре будуть діяти різні бустери вакцин проти нового варіанту Omicron, який має мутації, що дозволяють йому уникати антитіл, вироблених вакцинами.

Всі з 2878 добровольців спочатку отримали по два уколи вакцини AstraZeneca або Pfizer.

Потім дослідники випробували сім різних вакцин як підсилювачі: разом з AstraZeneca та Pfizer вони спробували три інших, які були схвалені в різних країнах - Johnson & Johnson, Moderna та Novavax.

Вони також випробували два уколи, які ніде раніше не були дозволені: мРНК-вакцину CureVac і вакцину Valneva, виготовлену з інактивованих коронавірусів.

А деякі добровольці отримали вакцину від менінгіту в якості підсилювача.

Через чотири тижні дослідники зібрали у добровольців зразки крові і виміряли рівень антитіл. Вони також досліджували імунні клітини, як-от Т-клітини, які атакують інші, інфіковані коронавірусом.

Рівень антитіл і Т-клітин виявився вищим у людей, які отримали ревакцинацію від коронавірусу в порівнянні з тими, хто отримав вакцину від менінгіту.

Нове дослідження також показало, що вироблені антитіла можуть знищити коронавірус на початку інфікування, а в дихальних шляхах Т-клітини можуть забезпечити захист.

Більшість бустерів, використаних у дослідженні, підвищили рівень антитіл до рівня, еквівалентного принаймні 90% захисту від інфекції. А мРНК-вакцини Pfizer і Moderna виробляли набагато більш високі рівні антитіл, ніж інші вакцини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 3 Грудня 2021 19:39
А лікарі теж черпають інформацію і лікують по новинах?То вже компот зробити з вакцин і вколоти,будемо безсмертні.
Олександр Показати IP 3 Грудня 2021 19:44
Це знущання?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus