USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть обмежити використання російськомовного культурного продукту

17 Грудня 2018 16:37
Підтримати проект рішення, що передбачає введення мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту рекомендували у комісії облради з прав людини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 17 грудня.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення про мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Волинської області. Голова комісії Анатолій Вітів зауважив, що подібні рішення вже ухвалили у Житомирській та Рівненській області та в Галичині, а Волинь, мовляв, пасе задніх. На запитання депутата Костянтина Зінкевича про те, що таке «російськомовний культурний продукт» він не зміг відповісти, однак зауважив, що він «не розуміє як такого можна не розуміти» та готовий це пояснювати виборцям.

«Встановити мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Волинської області до моменту повного припинення окупації території України.

Доручити Волинській обласній державній адміністрації вжити заходів щодо створення Робочої групи (за участю представників обласної ради, громадськості, правоохоронних органів, районних державних адміністрацій) – з метою проведення систематичної роз’яснювальної роботи для фізичних і юридичних осіб щодо мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту на території Волинської області.

Рекомендувати органам місцевого самоврядування області ухвалити аналогічні рішення щодо встановлення на відповідній території мораторію на публічне використання російськомовного продукту в будь-яких формах до моменту повного припинення окупації території України», - йдеться в проекті рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Лучанин Показати IP 17 Грудня 2018 16:45
Всё, клиника, я вас буду будить, под окнами рады, песнями группы ДДТ
Анатоль_ Показати IP 17 Грудня 2018 17:17
Як то всьо понiмать?? Га?
українець Показати IP 17 Грудня 2018 17:57
Не накласти мораторій,а ЗАБОРОНИТИ!!! РАЗ І НАЗАВЖДИ!!!! Кацапи_вороги!!! Були,є і будуть! Це усвідомлює кожний УКРАЇНЕЦЬ!!!
мама до українець Показати IP 17 Грудня 2018 18:16
тупий украинець може и усвидомлюе, а розумний розумие, що найбильший ворог - це украинська влада.....
Корiнний лучанин до українець Показати IP 17 Грудня 2018 19:40
Це усвiдомлюе кожен деб.л.
мама Показати IP 17 Грудня 2018 18:12
других проблем нема......
Правильно Показати IP 17 Грудня 2018 19:12
Ну скільки вже можна людей травити тим продуктом, правильно В*т*в каже: "Он Микола з Петром вчора пальонки нажр*лися і тепер лежать в реанімації, а мо до цього часу задніх пасемо!"
українець Показати IP 17 Грудня 2018 20:34
З ДЕ*ЛАМИ, УКРАЇНА НІКОЛИ НЕ ВІДБУДЕТЬСЯ,ЯК ДЕРЖАВА УКРАЇНА!!! Вам де*іли, УКРАЇНСЬКА МОВА,якою вас вчила розмовляти мати_до сраки.А держава, починається з МОВИ!!! Попри те,що ви дебіли і вам всерівно,а вам всерівно до всього,що відбувається в державі,то ми і є рабами і злидарами.І з такими,як ви злидарами і рабами будуть діти,внуки,правнуки і так до безкінечності.Розмова закінчена.
Корiнний лучанин до українець Показати IP 17 Грудня 2018 21:17
Ну ви уже побудували.нам вже Немае до робити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus