USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Комітет з розвідки Сенату підтвердив факти російського втручання у вибори в США

9 Жовтня 2019 08:15
Комітет Сенату США з розвідки опублікував доповідь про використання Росією соціальних мереж для впливу на громадську думку американців. Автори доповіді вважають, що так звана «фабрика тролів», яку підтримував Кремль, працювала на популярність Дональда Трампа як кандидата в президенти і, одночасно підривала репутацію його основоної суперниці від демократів – Гілларі Клінтон.

Комітет з розвідки Сенату США у доповіді від 8 жовтня зазначає, що робота російського «Агентства інтернет-досліджень» була частиною широкої і триваючої досі інформаційної війни, пише Радіо Свобода. Її ініціатори прагнули посіяти в американському політичному та громадському середовищі розбіжності і чвари.

«Агентством інтернет-досліджень», базованим у Санкт-Петербурзі, відомим як «фабрика тролів», володіє бізнесмен Євген Пригожин, близька до Кремля людина. Це агентство неодноразово згадувалося спеціальним прокурором Робертом Мюллером в його заключній доповіді про розслідування російського втручання в американську президентську кампанію 2016 року. Росія будь-яке втручання заперечує.

Раніше США запровадили санкції проти кількох юридичних і фізичних осіб, пов’язаних з «фабрикою тролів», включаючи Пригожина, за дії, спрямовані проти США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus