USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

У США звинуватили 12 російських розвідників у втручанні в американські вибори

13 Липня 2018 20:49
Спеціальний прокурор США Роберт Мюллер, уповноважений розслідувати російське втручання в президентські вибори 2016 року, звинуватив 12 офіцерів російської розвідки в причетності до хакерської атаки на мережі Демократичної партії під час виборчої кампанії.

Як передає Новое Время з посиланням на CNBC.com, в обвинувальному акті йдеться, що російські шпигуни зламали сервери національного комітету Демократичної партії США та пошту Гілларі Клінтон, і опублікували викрадені електронні листи з метою вплинути на результат виборів.

В офісі Мюллера повідомили, що рада присяжних в окрузі Колумбія винесла обвинувальний акт проти 12 громадян РФ за ймовірну причетність до хакерських атак, спрямованих на втручання у вибори в США в 2016 році.

Обвинувачення проти росіян оприлюднили напередодні двосторонньої зустрічі президента США Дональда Трампа з президентом РФ Володимиром Путіним. Як відомо, Трамп заперечує причетність у змові з Росією, називаючи розслідування Мюллера "полюванням на відьом".

Нагадаємо, у 2016 році сайт WikiLeaks опублікував масив електронних листів Демократичної партії з подробицями, що стосуються президентської гонки і її учасників. У виборчому штабі кандидата в президенти США Гілларі Клінтон пояснили витік даних атакою пов'язаних з Росією хакерів, які зламали поштові сервери в інтересах Дональда Трампа, кандидата від республіканців.

Після виборів президента США восени 2016 року Центральне розвідувальне управління США дійшло до висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні установи в США під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку Дональда Трампа, а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань.

Пізніше національна розвідка США виклала в публічний доступ незасекречену версію доповіді про "втручання Росії у вибори". Документ має і секретну версію, яку раніше представили Бараку Обамі і Дональду Трампу.

Згідно з документом, президент Росії Володимир Путін наказав провести хакерські атаки з метою вплинути на вибори в США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Українець Показати IP 14 Липня 2018 01:15
А Путін там тринадцятим часом не був? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus