USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Кому нині належить луцький аеропорт?

10 Липня 2020 21:00
Чи буде у Луцьку свій аеропорт? Це питання обговорюється давно. Всім відоме летовище, яке знаходиться поблизу села Крупа Луцького району, перейшло у приватні руки. На ста гектарах землі, яка колись належала державі, тепер господарюють інші власники.

Дивлячись на те, як нині виглядає летовище, мало віриться, що на цій території колись функціонував аеропорт, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

На територію журналістів не пропускають. Охоронець заявляє, що тепер тут приватна власність.

«Василь Федорович, до якого потрібно телефонувати, щоб отримати дозвіл потрапити на територію – це, судячи з усього, теперішній власник колишнього аеропорту. У офіційному реєстрі Міністерства юстиції керівником «Луцького авіапідприємства», себто аеропорту, вказаний бізнесмен Герилів Василь Федорович. А найбільшими акціонерами підприємства є його син Герилів Дмитро та, очевидно, його донька Пшеничних Ірина», – йдеться в сюжеті.

Раніше Луцька міська рада мала контрольний пакет акцій «Луцького авіапідприємства» – аж 70,42%, але у березні 2014 року його втратила. У зв’язку з цим депутати міської ради навіть зверталися до прокуратури, бо існувала ймовірність, що тодішнє керівництво ради просто «злило» акції на користь інших.

Загальна частка Луцької міської ради в структурі акцій зменшилась більш ніж удвічі і нині становить 30,08%. А Василь Герилів за посередництвом дітей нині фактично має контрольний пакет акцій – понад 66%.

Нинішнього керівника та власника аеропорту Василя Гериліва у Луцьку знають добре. Він був власником популярного у 90-х магазину «Сента». Окрім однойменного приватного підприємства, Герилів є керівником ще з десятка підприємств, чотири з яких припинили існування.

До прикладу, підприємство «Будтехсервіс» збанкрутувало. Причому досить цікаво. Спочатку набралося кредитів, а потім оголосило себе банкрутом. Як свідчать дані із судової ухвали Господарського суду Волинської області, кредити Герилів брав не лише у банків, а й у власних підприємств.

«Підприємство набралося кредитів на мільйонів 15. Але суд оголосив підприємство банкрутом. Відповідно, платити нічого не довелося», – наголошується в сюжеті.

«Що ж буде з луцьким аеропортом, який опинився в приватних руках Василя Гериліва, невідомо. Зрештою, мрії Луцька про власний аеропорт зникають. Землі під колишнім летовищем не мало не багато – 100 гектарів. Вся вона промислова. Але дорога, бо ж знаходиться неподалік Луцька. Але подейкують, що Герилів вже частину землі обабіч злітної смуги переорав і посадив якусь продукцію. Цю інформацію будемо перевіряти. Зрештою поки можемо сказати напевне, що колишнє летовище Герилів часто здає в оренду під святкування днів народжень та для організації гонок», – підсумовується в сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Свідомий Показати IP 11 Липня 2020 13:33
Явно отримали команду фас від своїх господарів. Розслідуйте будь ласка, як до продажу аеропорт розікрали і зробили банкрутом. Влада міста найняла охоронну фірму, де охоронники по паперах отримували 40-50 тис. зарплати. Розраховувались з цією фірмою шляхом вирізання і здачі на металолом обладнання аеропорту, кабелів, віконних рам, запчастин з ремонтних ангарів. Паралельно і самі охоронники нищили все, що під руку потрапляло. Викликали таксистів, які за певну долю вивозили це на пункти здачі. Таксисти, ті що не в курсі зміни власника, до цих пір по звичці ще інколи приїзджають до кпп і запитують, чому металом з аеропорту не йде. Коли таким чином розікрали все цінне, загнали в міліонні борги перед тієюж славнозвісною охоронною фірмою, то продали. А за виручені кошти погасили борг за "охорону". Будь ласка розслідуйте і напишіть, кому належала ця фірма, хто за космічні для Волині суми здійснював охорону, а по факту розкрадав і банкротив цей об'єкт. Таке розслідування буде цікаве всім. А не лякаєте розслідуванням, як нинішній власник заробляє влаштовуючи гонки чи святкування. Чи тим як він поле засіяв. Для нормальних людей і так зрозуміло, що людина придбавши об'єкт планувала отримувати з нього якийсь прибуток.
Miss Показати IP 11 Липня 2020 14:46
Чому так пізно виникло таке запитання?)
Лучанин до Miss Показати IP 11 Липня 2020 19:42
Яке пізно? Ти шо в долі? Луцьку потрібно мати аеропорт , а те що його незаконно захопили то 1000 відсотків.
123 Показати IP 12 Липня 2020 10:27
Таке враження, що преса і люди думають що будь яка підприємницька діяльність не законна. Обо дійсно стаття замовна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus